Hur avkalkar man en tvättmaskin hemma?

Hur avkalkar man en tvättmaskin hemma?

Den som bryr sig om hur rena kläderna är bör också ta hand om sin tvättmaskin. Det räcker inte att bara lägga kläderna i trumman, tvätta och hänga upp. Då och då måste du utföra en avkalkningsprocess på din tvättmaskin. Du behöver inte professionella hjälpmedel för att göra detta, eftersom det kan göras framgångsrikt med hjälp av hemmetoder. Ta reda på vilka dessa metoder är.

Vad ska jag avkalka min tvättmaskin för att se till att den håller längre?

Olika detaljer som gömmer sig i ditt hemkommer att fungera bra för att avkalka din tvättmaskin. Dessa kan inkludera:

  • bakpulver,
  • citronsyra,
  • vinäger,
  • eller till och med en speciell pasta som du kan göra mycket enkelt.

Kom ihåg att läsa instruktionerna i detalj innan du utför denna uppgift. Detta är viktigt eftersom det kan hända att den metod du väljer inte rekommenderas för din apparat.

Hur avkalkar man sin tvättmaskin med bakpulver?

Ett fantastiskt sätt att hjälpa dig att bli av med kalken i din automatiska tvättmaskin är att använda bakpulver. Uppgiften kräver inte att du förbereder några förberedelser. Allt du behöver göra är att hälla lite bakpulver i behållaren avsedd för tvättpulver eller vätska.

I ett ytterligare steg ställer du in maskinen på en tom tvättcykel. Temperaturen är också mycket viktig. Temperaturen bör vara 90 grader Celsius, eftersom det är den enda temperaturen som tar bort kalk och smuts som har byggts upp i tvättmaskinen.

hur man avkalkar en tvättmaskin med bakpulver

Hur avkalkar jag min tvättmaskin med citronsyra?

En annan produkt som hjälper dig att bli av med kalkavlagringar i din tvättmaskin är den oansenliga citronsyran. Denna teknik ger en verkligt fantastisk effekt. I det här fallet liknar procedurens princip den som presenteras i stycket ovan. Du häller 1/3 kopp citronsyra i en pulver- eller vätskebehållare.

I ytterligare steg ställer du in lämplig temperatur, naturligtvis vid 90 grader Celsius, och slår på maskinen utan några kläder inuti. När du har gjort detta kommer din tvättmaskin att vara ren och fri från obehagliga lukter.

Hur rengör man en tvättmaskin från kalk med vinäger och citronsyra?

Du kan också använda en blandning av vinäger och citronsyra för detta ändamål. Det garanterar riktigt bra resultat när det gäller att avkalka din tvättmaskin. Dessutom är en sådan beredning extremt effektiv, eftersom den hjälper till att bli av med kalk, vilket är särskilt svårt att ta bort.

hur man avkalkar en tvättmaskin

Den här gången häller du inte ca 2 liter ättika i pulverbehållaren, utan i trumman och häller i två paket citronsyra. Det är också viktigt att ställa in programmet på högsta möjliga temperatur. Detta är vanligtvis 90 grader Celsius.

Hur avkalkar jag min tvättmaskin med en beredning gjord av bakpulver och vinäger?

De ovan nämnda produkterna kan också användas i en annan konfiguration, nämligen för att kombinera vinäger och bakpulver. Detta kommer att ge dig en pasta med exceptionella rengöringsegenskaper. Applicera pastan på de smutsiga områdena i tvättmaskinen och låt den stå i några timmar. Torka sedan av dessa områden med en fuktig trasa och torka dem sedan torra med en pappershandduk. Din tvättmaskin kommer att vara ren och väl förberedd för nästa steg.

hur man avkalkar en tvättmaskin med ättika

Hur ofta ska jag avkalka min tvättmaskin?

Kom ihåg att utföra avkalkningsprocessen minst en gång i månaden, oavsett vilken metod du väljer. Detta kommer att ge din apparat maximalt skydd mot svamp- och mögeltillväxt. Dessutom kommer du att göra din tvättmaskin mindre mottaglig för skador och olika typer av funktionsfel. Var och en av dessa metoder ger ett utmärkt resultat och hanterar perfekt avlagringar samt obehagliga lukter.

Det är också viktigt att kalkavlagringar i tvättmaskinen inte bildas lika lätt. Dessa metoder har också fördelen att du sparar pengar, eftersom du inte behöver köpa specialprodukter. Det räcker med det som finns i köksskåpet. Dessutom är själva avkalkningsprocessen enkel, snabb och dessutom trevlig. Vad mer kan man önska sig?

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus