Hur får man gardiner att se vackra ut? Trendiga idéer

Hur får man gardiner att se vackra ut? Trendiga idéer

Väl valda gardiner kan värma upp vilket rum som helst. Om vi arrangerar dem på rätt sätt blir de inte bara en del av det vi har i vår lägenhet, utan också en fönsterdekoration. Det finns många tillbehör på marknaden för gardiner: klämmor, fästen, klämmor etc., som, om de används på rätt sätt, kommer att ge karaktär åt vårt rum. Det är också mycket viktigt att välja rätt gardiner, det finns många olika modeller tillgängliga på marknaden, så alla kan välja något för sig själva.

Kan varje gardin fästas upp?

När man letar efter idéer för gardiner stöter man vanligtvis på förslag på känsliga gardiner. Vi kan också fästa upp gardiner som är gjorda av styvare eller tjockare material. Det viktiga är vilken typ av klädsel det ska vara och vad vi ska använda till gardinerna. Naturligtvis är känsliga tyger som organtine eller voile lättare att styla, men vi borde inte vara rädda för att fästa upp gardiner eller gardiner gjorda av velour, till exempel.

Hur stylar jag gardiner i köket?

När du vill sätta upp gardiner i köket kan du överväga att använda en strumpeband med pärlor. Med hänsyn till rummets specifikationer har denna typ av updo flera fördelar:

  • pärlorna är mycket lätta att hålla rena,
  • pärlbandsstrumpeband är lämpligt för känsliga vita gardiner
  • pärlstavade gardinupphängare är mycket slående.
hur man fixar gardiner i köket

Hur nålar man upp gardiner i vardagsrummet?

När du vill pärla upp dina gardiner i vardagsrummet kan du faktiskt använda en hel rad olika idéer och stilar. Beroende på rummets stil kan gardinerna veckas, fästas upp, delas i två delar, bindas upp och så vidare. Gardinstängerna kommer också att vara ett dekorativt element, så det är viktigt att de matchar gardinerna och den övergripande designen.

Vad du ska använda för gardiner – tillbehör

Du behöver inte tänka så mycket på vad du ska använda för att fästa dina gardiner med, eftersom det finns gott om olika clips, fästen och gardinklämmor tillgängliga på marknaden. Dessutom kan vi köpa krokar, skärp, band och tejp. Allt beror egentligen på din fantasi och rummets stil. Gardinklämmor är ett dekorativt inslag i vardagsrummet eller köket, så fokus bör ligga på att se till att stilen matchar resten av rummet.

vad man ska använda för gardiner

Hur fixar jag gardiner av voile?

I grund och botten behöver du inte tänka mycket på hur du fäster dina voilégardiner. Voile är ett mycket graciöst material, som är lätt att arrangera och ser bra ut på fönstren. Det är dock värt att utforska intressanta idéer för updos.

En mycket bra idé för ett gardinarrangemang i voile är att binda upp det i en kokong utan att fästa det på väggen, ett sådant arrangemang fungerar bra för golvlånga gardiner och de upp till fönsterbrädan. En sådan uppknytning av gardinerna kan göras med en enda gardin i ett litet fönster eller med tre gardiner i ett fönster med tre ljusinsläpp. Detta ser mycket bra ut när den centrala gardinen är kortare än de andra.

En annan intressant idé för att klä voilégardinerna är att fästa dem på väggen. För att göra detta, använd två delar av gardinen som hänger på vardera sidan av fönstret. Överlappa dem i mitten av glaset och fäst dem på väggen med hjälp av krokarna.

hur man gör gardiner av voile

Hur kan makarongardiner arrangeras på ett moderiktigt sätt?

Makaroner är gardiner gjorda av löst hängande strängar, som är sammanfogade upptill med dekorativt tyg. Hur fäster man makaronigardiner på ett moderiktigt sätt? Köp dekorativa fästen eller klämmor och dela gardinen på mitten och fäst i sidorna. Att nåla upp gardinerna – makaroner orsakar inga svårigheter. Du kan också köpa färgade pärlor och väva dem till enskilda trådar eller helt enkelt knyta gardinerna i en stor lös knut. Var bara försiktig så att du inte trasslar till dem, eftersom det kan ta tid att lösa upp dem själv.

Knyt gardinerna med ett strumpeband av tyg

Om du vill använda en tygstrumpeband för att knyta upp gardinerna, se till att den matchar gardinernas färg. Det betyder naturligtvis inte att det ska vara i samma färg. Det är värt att välja en kontrasterande kombination – svart med vitt, svart med rött, rött med vitt, men färgerna måste matcha inredningen. Om vi är rädda för djärva lösningar är det värt att välja klassiskt vitt.

Sammanfattningsvis finns det massor av olika idéer för gardinklädsel och massor av olika gardinklädsel. Det är dock värt att matcha våra gardinuppdateringar med rummets styling. Tänk på fönstret som en del av rummets design.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus