Hur mäter jag gardiner? Vilken bredd på gardiner?

Hur mäter jag gardiner? Vilken bredd på gardiner?

Att mäta gardiner är inte alls svårt. Du behöver bara veta hur man gör. Gardiner är det mest populära sättet att dekorera fönster. De framhäver designstilen och ger en känsla av avskildhet. Hur mäter jag gardiner för att få dem att passa perfekt? Det beror på vilken typ av gardin det är. Gardiner kan hängas på fönsterbrädan och avslutas strax ovanför golvet i veck. Om du mäter mycket noggrant kommer de att se perfekta ut.

Hur väljer jag bredden på en gardin?

Den grundläggande frågan är hur du mäter dina gardiner? För att mäta en gardin behöver du ett måttband. Helst ett stålmått, eftersom ett skräddarmått kan vara för kort. När du bestämmer bredden på gardinerna tar du hänsyn till fönstrets bredd och gardinstången. Gardinens storlek bestäms sedan utifrån detta. Gardinens bredd och fönstrets bredd är två olika mått. En viktig fråga är intensiteten i de veck du vill uppnå.

hur man väljer bredden på en gardin

hur mäter man bredden på en gardin? Om man antar att man vill ha ett 2:1 veck mäter man gardinens bredd gånger två. Detta är standardveckningen. Om du t.ex. har en gardinstång på 2 m blir gardinens bredd 4 m. Om du vill ha en tätare drapering multiplicerar du gardinstångens mått med 3 eller 4. Nu vet du hur du beräknar gardinens bredd. En tät drapering är en garanti för mer avskildhet i alla hem.

Hur köper jag gardiner till mitt fönster?

Längden på en gardin beror på typen av fäste. När det gäller jabots mäts höjden från deras mittpunkt till önskad längd. Men hur mäter man gardiner på genomföringar? Gardiner som hängs på öljetter mäts från gardinstångens övre kant till en viss punkt. Du måste också lägga till cirka 3 cm extra för trimmen. Om det gäller en fönsterbräda ska den helst sluta ca 2 cm ovanför eller 15 cm under fönsterbrädan. Om du förväntar dig effekten av mjuka veck på golvet, är det en bra idé att lägga till 20 cm.

hur många gardiner för ett fönster?

När du köper gardiner i metervara är det en god idé att köpa till ett rynktejp. Det gör det lättare att skapa estetiskt tilltalande och jämna veck. De finns i flera olika varianter. Till exempel kontraveckstejp, alternerande tejp eller penntejp. Det är en fråga om individuell smak. Oavsett vad du väljer måste du köpa lika mycket av det som gardinens bredd. Detta är perfekt om du har en gardinstång med snäppfäste.

Hur mycket gardin per fönster? Hur mäter du dina gardiner?

Om du redan vet hur du beräknar bredden på dina gardiner blir det enkelt att köpa. Det är viktigt att veta hur man köper färdiga gardiner och sömnadsmaterial. I båda fallen är det viktigt med detaljerade mått. Genom att hålla dig till måtten får du de perfekta gardinerna. Och gardiner som framhäver lägenhetens designstil.

Hur många meter gardin per fönster ska jag köpa? Varje gardin har en specifik höjd på balen. Bredden på gardinerna köps däremot från metern. Om du har en gardinstång med en längd på 300 cm måste du multiplicera detta med 2. Resultatet blir 600 cm och detta är gardinens bredd. Den maximala längden på balen är vanligtvis 280 cm och detta är vår gardinlängd. När det gäller längden behöver vi inte tillägget för fållning av sidorna eftersom tyget redan är färdigt.

hur man beräknar bredden på en gardin

Vilka är fördelarna med att ha gardiner på fönstren?

Gardiner har många fördelar. Bland annat kan vi nämna:

  • de kan användas i alla tillgängliga rum,
  • de finns i standardstorlekar för gardiner och mer,
  • de har extraordinära designkvaliteter, de framhäver stilen i ett rum,
  • de ger en fantastisk känsla av komfort och avskildhet i det egna hemmet,
  • hemmet blir mysigare,
  • långa gardiner i vardagsrummet skyddar perfekt mot solen och nyfikna grannar,
  • det breda utbudet av mönster gör att du kan välja efter din individuella smak.

Vilka gardiner är bättre? Metro eller färdiga gardiner?

Gardinernasbredd beror på fönstret och gardinskenan. Det finns de som föredrar färdiga gardiner och de som föredrar att köpa dem per meter. Vad är bäst? I princip är detta en individuell fråga. Det finns säkert fördelar i båda fallen. Meter gardiner är perfekta för icke-standardiserade fönsterstorlekar. Priset är också mer bekvämt. I det andra fallet är de omedelbart redo att hänga. Det finns inget behov av att ta dem till skräddaren. Beslutet är upp till konsumenten.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus