Hur rengör du din tvättmaskin med vinäger och bakpulver?

Hur rengör du din tvättmaskin med vinäger och bakpulver?

Rengöring av tvättmaskinen bör ingå i varje hemmafrus rutin; för att utrustningen ska hålla länge måste den skötas ordentligt. Tvättens kvalitet och effektivitet beror på denna aktivitet. Om du struntar i att rengöra tvättmaskinen ordentligt kan kalk och svamp bildas, vilket innebär att all tvätt kan lukta illa och att tvättmaskinen kan gå sönder. Det finns många olika sätt att rengöra tvättmaskinen i butikerna, men det är de hemmagjorda sätten som är de mest älskade och mest använda. Det bästa hemmagjorda sättet är att rengöra tvättmaskinen med vinäger och bakpulver.

Varför ska du rengöra din tvättmaskin regelbundet?

Mögel, kalk och smuts sätter sig hela tiden på de mekaniska delarna i din tvättmaskin. Det är inte så konstigt, eftersom tvättmaskinen använder stora mängder vatten och tvättmedel, som tillsammans ger just denna effekt. Ofta luktar det också illa i tvättmaskinen och då är det dags att rengöra den. Det är en bra idé att lämna dörren öppen efter varje tvättcykel så att den har en chans att torka.

hur man rengör en tvättmaskin med vinäger

Detta skyddar vår hälsa och våra hushållsapparater. Om du inte rengör din tvättmaskin kan du skada några av dess komponenter. Det är viktigt att komma ihåg filtren. Dessa täpps igen av hushållshår, djurhår och oavsiktliga prydnadssaker. Filtren bör rengöras minst en gång i månaden.

Hur rengör jag min tvättmaskin med ättika?

Vinäger är en av de billigaste livsmedelsprodukterna som är perfekt för rengöring av hushållsapparater. Den har en ganska stark lukt, men den är utmärkt för att ta hand om kalk som byggs upp i det hydrostatiska systemet. Vinäger tar hand om det korrekta vattentrycket genom att ta bort kalk från rören och från värmaren. Kalk kan också orsaka en bullrig tvättmaskin, vilket är anledningen till att det är viktigt att ta bort den.

Hur rengör jag min tvättmaskin med vinäger? Var ska jag lägga vinägern i tvättmaskinen? Det är enkelt – bara ett ofullständigt glas vinäger som hälls i pulverlådan. Vrid tvättcykeln till 90 grader Celsius och trumman ska vara tom.

hur man rengör en tvättmaskin med vinäger

Fördelar med att rengöra din tvättmaskin med vinäger

  • Vinäger har avkalkningsegenskaper.
  • Det tar hand om tvättmaskinens interna komponenter, såsom värmaren.
  • Det dödar svampar och mögel.

Hur rengör du din tvättmaskin med bakpulver?

Huskurer är de bästa, och som du vet har bakpulver många användningsområden, det används för mer än bara bakning. Varje hemmafru vet att det är bra för rengöring tack vare dess kaustiska egenskaper, och det är också fantastiskt för rengöring av tvättmaskinen. Att rengöra tvättmaskinen med bakpulver är enkelt och billigt. Soda absorberar obehagliga lukter och neutraliserar syror. Dess unika egenskaper gör att din tvättmaskin kommer att lukta gott och vara ren.

Hur rengör man en tvättmaskin med bakpulver? Fyll tvättmedelsbehållaren till ¾ av dess kapacitet och vrid sedan tvättcykeln till 90 grader. Samma sak som med vinäger. Om tvättmaskinen rengörs på detta sätt systematiskt kommer det att ge den ett långt liv.

hur man rengör en tvättmaskin med bakpulver

Fördelar med att rengöra tvättmaskinen med bakpulver

  • Lämnar en fräsch doft inuti trumman
  • Dödar svampar och bakterier
  • Tar hand om tvättmaskinens insida
  • Har en frätande effekt
  • Låg kostnad för rengöring

Om du tar det ett steg längre kan du kombinera dessa två ingredienser och arbeta dubbelt på en smutsig tvättmaskin. Kombinationen av dessa ingredienser kommer samtidigt att verka mot kalkavlagringar och eliminera obehagliga lukter. Tvättmaskinen desinficeras och håller längre.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus