Hur rengör man en tvättmaskin från slem och smuts?

Hur rengör man en tvättmaskin från slem och smuts?

En tvättmaskin som används ofta bör skötas på olika sätt. På så sätt kan du avsevärt förlänga livslängden på den utrustning du äger. Ofta fokuserar vi på filtret och på att se till att de enskilda delarna av tvättmaskinen inte rostar. Under tiden är det slam som bildas och ackumuleras i trumman det som starkt kan påverka renheten hos de kläder vi tvättar. Smuts i tvättmaskinen ger också en obehaglig lukt. Hur hanterar du slam och hur håller du din tvättmaskin helt ren?

Hur börjar man rengöra en smutsig tvättmaskin?

Slam är ganska lätt att upptäcka och identifiera, främst eftersom det mesta av det finns runt tätningen, som är placerad vid trumluckan. Trumslam orsakas av ansamling av olika tvättmedel och tvättmedel i detta område, vilket också gynnas av tvätt vid ganska låga temperaturer på 30-40 grader. Hur rengör man en tvättmaskin från slem? Framför allt är det viktigt att alltid ha rätt tvättmedel till hands så att du kan göra detta snabbt och effektivt.

Hur rengör man en tvättmaskin från slam?

Hur rengör jag trumman på min tvättmaskin från slem?

Smutsig tvättmaskin – hur kan jag rengöra den med hemmetoder?

  • Om du vill rengöra smutsen med det du råkar ha till hands kan du använda bakpulver. Det är bäst att sprida pulvret jämnt över ytan på tvättmaskinens fläns, särskilt där du hittar den största mängden slem.
  • Om det hela inte är för vått och bakpulvret inte suger – kan det dessutom sprutas lätt med vatten så att en tjock uppslamning bildas på ytan av kragen. När du funderar på hur du rengör tvättmaskinen från slem i en sådan situation är det bäst att vänta några minuter tills sodan har börjat verka.
  • Sedan är det en bra idé att skrubba smutsen med en liten borste, kanske en gammal tandborste. Samla upp allt slem och torka kragen, t.ex. med en mikrofiberduk eller pappershandduk.

Hur tar jag bort smuts från tvättmaskinens fläns?

När man analyserar vad man ska använda för att rengöra tvättmaskinen från slem, är det mest uppenbara svaret att välja ett speciellt, dedikerat tvättmedel. Även Domestos kan vara ett alternativ, men kom ihåg att skydda dina händer genom att bära specialhandskar. Rengöringsprodukter för tvättmaskiner kan innehålla skonsamma rengöringssyror, vinäger eller blekmedel samt bakteriedödande medel. Rengöringsmetoden här är exakt densamma som när du använder hushållsprodukter.

Smutsigt tvättmaskinsgummi rengör vanligtvis ganska bra, och den enda komplikationen kan vara att kragen är korrugerad och det kan vara svårare för oss att komma in i några av vinklarna och skrymslena. Hur får man bort smutsen från tvättmaskinens krage, de ursköljda slamresterna och resterna av de rengöringsmedel som använts? Den bästa lösningen är att sätta tvättmaskinen i ett kort “tomt” tvättläge direkt efter rengöringen. Detta ger hela trumman en chans att sköljas ur.

Hur rengör man en tvättmaskin från slam?

Vad använder jag för att rengöra slammet i pulverbehållaren?

När du rengör din tvättmaskin regelbundet bör du också tänka på att det inte bara är inuti trumman som slam kan samlas. Slam kan också byggas upp på andra ställen, till exempel i pulverbehållaren.

Det kan hanteras på samma sätt som det slam du hittar på tvättmaskinens fläns. Det spelar heller ingen roll vilken typ av tvättmaskin du har, hur man rengör en tvättmaskin från slem förblir detsamma med sidobelastande tvättmaskiner som med toppbelastande.

Var kommer slammet i tvättmaskinen ifrån?

Bildandet av slem i tvättmaskinen uppmuntras av den fuktiga miljön inuti trumman och inuti pulverbehållaren. Denna process uppmuntras av dålig torkning av dessa områden omedelbart efter att tvätten är klar. Den ackumulerade fukten börjar sätta sig i form av mögel. En bra förebyggande åtgärd är därför att lämna trumluckan på glänt direkt efter avslutad tvätt så att allt inuti kan torka ut och fukten kan avdunsta.

hur man rengör en tvättmaskin från smuts

Grått fett i tvättmaskinen – hur undviker man det?

Det är en sak att se till att trumman och pulverbehållaren torkar helt efter varje tvätt. Den andra viktiga saken är att rengöra tvättmaskinen regelbundet. Smutsigt gummi i tvättmaskinen är relativt lätt att rengöra när mängden slem är liten och det inte tränger in för mycket i flänsstrukturen. Det absolut svåraste att hantera är slem som har samlats under lång tid och som det verkligen finns mycket av.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus