Hur tar man bort salt från skor?

Hur tar man bort salt från skor?

Vintern står för dörren och med den problemet med saltfläckar på skorna. Trots att det är förbjudet i många städer används detta sätt att hantera hala ytor fortfarande. Även en promenad på saltströdda trottoarer är tillräckligt för att göra skorna grova och lämna dem med vita rester. Vi föreslår hur man effektivt kan förhindra att de bildas och hur man hanterar dessa redan befintliga fläckar.

Hur blir man av med salt från skor?

Om dina skor är gjorda av läder eller mocka kan du bli av med envisa fläckar med vinäger eller mjölk. Det finns också andra mer eller mindre effektiva metoder som du kan använda för att bli av med oönskade saltfläckar på dina skor. En av de bästa lösningarna är en blandning av vatten och diskmedel. Detta är en av de idéer som vanligtvis sätts på en piedestal

Hur tar man bort salt från dina skor med hemlagade metoder?

Men tänk om du inte har någon diskmedel, vinäger eller mjölk? Då kan du ta bort fläckarna med mormors effektiva metoder. Dessa inkluderar citronsaft och… bröd. En bit bröd finns säkert i varje hushåll och dess användning är extremt anspråkslös. Tack vare sina speciella egenskaper absorberar detta bröd allt salt och gör att du enkelt kan ta bort det från dina skor så att du återigen kan njuta av deras oklanderliga utseende.

Vad använder du för att tvätta bort salt från dina skor?

Hur tar man bort salt från mockaskor?

Att rengöra mockakan vara en riktig utmaning. Om du gör fel kan du förstöra dina älskade skor. Men om du följer alla steg noggrant kan vi försäkra dig om att dina mockaskor kommer att förbli i perfekt skick i flera år.

 1. Placera först tillräckligt med skrynkligt papper (t.ex. tidningspapper) inuti skorna för att behålla deras naturliga och felfria form medan du arbetar.
 2. Rengör skorna med en lätt fuktad trasa eller mockaborste för att avlägsna smuts och damm som har samlats på dem.
 3. Se till att du bara borstar i fibrernas riktning och undvik att föra borsten fram och tillbaka över ytan och gnugga för mycket.
 4. Blöt sedan några bomullsrondeller i mjölk och använd dem för att torka av alla smutsiga områden efter att ha pressat ut överflödig vätska.
 5. För vinäger, gör en 1:1-lösning med vatten och upprepa ovanstående steg med en fuktig trasa.
 6. Låt topplacken torka i rumstemperatur. Kom ihåg att aldrig placera dina skor nära ett varmt element eftersom denna populära metod riskerar att deformera dem.
 7. Avsluta med att polera och impregnera dem med en specialprodukt.
Hur får man bort salt från skorna?

Hur tar man bort salt från läderskor?

Följ dessa enkla tips för att hålla dina läderskor rena och undvika saltfläckar:

 • Rengör skorna med en lätt fuktad trasa.
 • Gör en 1:1-blandning av vinäger och vatten.
 • Gnugga sedan de salttäckta områdena tills de är rena.
 • Skölj skorna med en separat trasa som fuktats med varmt vatten.
 • Låt skorna torka över natten i rumstemperatur.
 • På morgonen ska du polera de torkade skorna torra.
 • Om du inte tycker att lukten av vinäger är behaglig kan du använda en lösning av vatten och mjölk istället.
 • Slutligen bör du skydda dem med ett lämpligt impregneringsmedel.
 • Du kan bära dina skor eller stövlar på salta trottoarer utan rädsla.
Hur tar man bort saltfläckar på skor?

Skydda dina skor ordentligt mot salt och yttre påverkan

Om du vill undvika skador på dina favoritstövlar, trappers eller emu bör du alltid ta hand om dem först. Det kräver rätt impregneringsmedel och regelbunden, systematisk rengöring. Det finns en mängd olika produkter på marknaden som skyddar dina skor från saltets destruktiva kraft.

Det är viktigt att komma ihåg att varje typ av produkt är lämplig för en annan typ av material. Om de inte appliceras enligt rekommendationerna kan de förstöra skornas struktur och därmed förlora sin unika charm. Om dina skor är gjorda av läder eller läderliknande material kan du också gnugga dem med en fuktkräm eller olivolja. Om de däremot är gjorda av mocka bör du inte bära dem på extremt våta dagar. De är mindre vattenavvisande och blir därför blöta mycket lättare.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus