Hur veckar man gardiner med och utan tejp?

Hur veckar man gardiner med och utan tejp?

Ett vackert och intressant fönsterarrangemang är varje kvinnas stolthet. Rätt hängda gardiner är det perfekta komplementet till alla rum. Men få människor vet hur man veckar tyget för att få dem att se slående ut. Om du vill skapa det perfekta komplementet till din inredning bör du först ta reda på hur du gör dem fantastiska.

Varje dam i huset vill att hennes gardiner ska vara unika, så hon försöker se till att de har rätt veck för att de ska se bra ut. Här är några tips som hjälper dig att skapa ett elegant fönsterarrangemang.

Hur veckar man gardiner med tejp steg för steg?

Nuförtiden används olika stilar av fönsterdekorationer, från klassiska till moderna. Men vad är hemligheten bakom att göra en sådan dekoration ordentligt så att den uppfyller hushållets förväntningar? Lösningen är ett välgjort gardinveck. Hur tyget är arrangerat beror på vilken typ av tejp som används. Var och en kommer att ordna veckarna på olika sätt och även på samma tyg kan det skapa ett annat utseende. Arrangemanget beror också på fönstrets storlek och interiörens karaktär. Det är också viktigt att komma ihåg att köpa rätt bredd på tyget, då kommer du att kunna få det du drömmer om.

hur man veckar gardiner på tejp

Det är viktigt att tänka på hur man skrynklar gardinerna på tejpen först, eftersom slutresultatet beror på detta. Här är stegen för att hänga dina gardiner ordentligt:

  • knyt två snören på ena sidan av tyget så att de bildar en knut,
  • pressa tyget tills veckningarna ger önskad effekt,
  • slutligen, på andra sidan av fönsterdekorationen, bind av de återstående två snören.

Att göra det på detta sätt kommer att säkerställa att gardinen ser ordentligt ut på gardinstången och dessutom skapar en trevlig atmosfär.

Vilka andra sätt finns det att skrynkla gardiner?

Förutom den ovan nämnda metoden att göra veck på tejpen finns det fyra mer effektiva veck. För att göra dem bör du vara väl förberedd, eftersom allt beror på typen av tyg, om det har mönster och vad interiörens karaktär är.

hur man veckar gardiner

Andra sätt att göra moderna gardinveck är:

  • på vågband, detta är ett nytt sätt som kräver användning av en lämplig gardinstång, och fördelen är att flikarna förblir i sin form även när de rör sig,
  • på genomföringar, som företrädesvis kan användas på en rörgardinskena,
  • på motvikten, och detta innebär att flikarna görs permanenta och även efter tvätt kommer deras position inte att ändras,
  • på hängslen, vilket innebär att de sys in i gardinen, men detta är det minst populära sättet på grund av den bristfälliga anpassningen av tyget.

Vilket sätt du använder kommer att påverka utseendet och hur tyget fungerar vid användning.

Hur mycket rynkad gardin ska man använda för att få den att ligga bra?

När du väljer tyg måste du se till att det inte är för långt eller för kort. Det är också viktigt att bestämma om det ska vara till fönsterbrädan eller till golvet, till exempel. Men när problemet är hur mycket gardin per veck som behövs, bör du börja med att mäta gardinstångens bredd. Med dubbla överlappningar måste du multiplicera måttet gånger två.

Men om tyget ska veckas mer, multiplicera med 2,5 eller till och med 3, beroende på vilka veck du vill ha. Det är också viktigt att lägga till de sidor som kommer att fållas för att jämna ut gardinen.

hur många gardiner som ska vikas

Som du ser är valet av tyg, rätt mått och ett bra veck nyckeln till ett elegant fönster och därmed inredning. Att sy en monterad gardin är ett hårt arbete som kan anförtros en sömmerska. Om du följer alla dessa steg kommer varje hemmafru att vara glad och leende, och en välgjord gardin kommer att hålla i många år.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus