Vilka gardiner för ett modernt vardagsrum?

Vilka gardiner för ett modernt vardagsrum?

För varje år som går blir inredning i modern stil mer och mer populärt. Olika stilar möjliggör en modern look i vardagsrummet, sovrummet eller köket. Oavsett vilken inredningsstil du väljer har de en sak gemensamt, du kan välja moderna gardiner för var och en av dem. För många människor är gardiner förknippade med gamla modeller och stilar, men dagens moderna gardiner ser helt annorlunda ut. Vad ska vi vara uppmärksamma på när vi väljer gardiner till ett modernt vardagsrum?

Varför välja gardiner i ett modernt vardagsrum?

Förmodligen kan ingen av oss föreställa sig att ge upp gardiner helt och hållet. Vi måste dock komma ihåg att ett modernt vardagsrum kräver moderna gardiner. Det är värt att välja gardiner i vardagsrummet av flera skäl:

  • eleganta gardiner bygger upp atmosfären i hela rummet;
  • de ger oss lite avskildhet;
  • gardiner gör inte rummet mörkare, utan dämpar det intensiva dagsljuset;
  • de är en form av skydd mot olika insekter och fallande löv;
moderna gardiner för vardagsrummet galleri

Jämfört med rullgardiner eller persienner är gardiner en ganska billig lösning, men vi behöver inte ge upp andra former av fönstertäckning. Moderna vardagsrumsgardiner och intressanta rullgardiner kan vara en mycket intressant inredning, och istället för att vara ömsesidigt exklusiva kan de komplettera varandra.

Gardiner för det moderna vardagsrummet, vad ska de vara?

I den moderna stilen är den bästa färgen för gardiner vit och dess olika nyanser. Ofta beror den slutliga färgen på gardinerna på deras tillverkare och det material som används för att tillverka dem. Det är en bra idé att matcha färgen på gardinerna i vardagsrummet (och i alla andra rum) med färgen på väggarna. De två färgerna bör komplettera varandra och göra inredningen elegant.

Förutom färgen är även längden på gardinerna mycket viktig. De mest populära är långa modeller, som gör att rummet ser elegant ut och har en touch av romantik. Långa gardiner betyder dock inte att de måste rulla ihop sig på golvet. När du väljer långa gardiner är det värt att hålla fast vid följande regler:

  • gardiner i vardagsrummet ska sluta 1 cm ovanför golvet;
  • längden bör vara mellan 5 och 20 cm längre än längden mellan golvet och gardinstången;

Ett modernt vardagsrum innebär höga glasrutor och altandörrar; gardiner som slutar i höjd med, till exempel: dörrhandtaget skulle se mycket konstiga ut.

gardiner för vardagsrummet moderna arrangemang

En modern gardin för vardagsrummet, dvs. lång vit, men med mönster?

Under några år nu har vanliga modeller av moderna gardiner varit de mest populära. Inte konstigt, eftersom det i ett modernt vardagsrum är den typ som fungerar bäst. Alternativt finns det ljusa dekorationer som ränder eller prickar.

I ett modernt vardagsrum bör vi undvika flashiga färger och stora mönster på gardinerna, eftersom fönstret och hela dess arrangemang är bakgrunden till hela vardagsrummet. Genom att välja en flashig gardinfärg förstör vi hela vardagsrummets utseende.

En modern gardin i vardagsrummet, vad ska den vara gjord av?

Även om det verkar som att materialet som gardinerna sys av är irrelevant, är det faktiskt tvärtom. Moderna gardiner sys av många olika material. Tyll och lätta gardiner kommer att se väldigt fräscha och lätta ut, gardiner sydda av tung jacquard kommer att få vardagsrumsarrangemanget att se mycket tyngre ut. Det är också värt att komma ihåg att gardiner sydda av tätt material avsevärt kommer att minska mängden ljus som kommer in i vardagsrummet. Modeller sydda av tyger som är för lätta kan vara så tunna att de inte ger oss rätt mängd integritet.

moderna gardiner för vardagsrum med balkong

Gardiner för ett modernt vardagsrum är en integrerad del av dess arrangemang. Det är inte värt att ge upp dem, leta bara efter rätt modell. En modern gardin ska vara lång, i vitt eller dess nyanser. Det är värt att uppmärksamma det material vi vill att gardinen i vardagsrummet ska vara gjord av. Den kan vara lätt och fräsch, eller tung och begränsa ljusflödet. Dessutom är det värt att komma ihåg att det i ett modernt vardagsrum inte är värt att fästa upp gardinerna. De ser bäst ut om de hänger fritt och inte är fästa med någonting.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus