Hur bär och knyter man en sjal till en kappa?

Hur bär och knyter man en sjal till en kappa?

Den varma och soliga sommaren närmar sig sakta sitt slut och höst- och vintersäsongen närmar sig med stormsteg. Som en följd av detta förändras också vår garderob. Vi byter ut korta shorts, klänningar och T-shirts i bomull mot långbyxor, tjockare tröjor och sätter på oss höstjackor. Dessutom, med svalare temperaturer behöver vi ytterligare tillbehör i form av hattar, handskar och halsdukar. Nedan berättar vi hur du knyter en halsduk till din kappa för att se fashionabel och snygg ut.

Hur bär man en halsduk med en kappa? – typer av halsduk

Huvudsyftet med en halsduk är att hålla oss bekväma i nacken och nacken. Men vår halsduk behöver inte bara vara ett tråkigt plagg. De många olika modeller, mönster, färger och material som halsdukar tillverkas av gör att vi kan komplettera vår styling. Så vi kan välja mellan halsdukar och sjalar tillverkade av:

  • tyg,
  • päls,
  • stickade kläder.
hur man bär en halsduk med en kappa

Dessutom skiljer vi också dessa tillbehör genom deras form. Dessa halsdukar är:

  • rektangulär,
  • kvadratisk,
  • rörformade (clips, snoddar),
  • palatiner.

Följaktligen har vi ett mycket brett utbud för att välja rätt halsduk för vår styling och det tillfälle då vi bär den.

Hur bär man en halsduk med en kappa? – rätt halsduk modell

När vi väljer en scarf för vår styling måste vi vara särskilt uppmärksamma på snittet och färgen på vår kappa och scarf. Till en elegant klassisk kappa passar en enfärgad, inte tjock halsduk i en dämpad färg. Om vi bär en trenchcoat bör vi matcha den med en tunn halsduk i siden, satin eller bomull, och om vi bär en tjock ullrock bör vi matcha den med en lika tjock halsduk.

hur man knyter en halsduk till en kappa

Hur bär man en sjal till en kappa på grund av dess färg? Om vi bär en kappa i dämpade färger, som brunt, beige, marinblått eller grått, kan och bör vår scarf sticka ut i en distinkt färg. Så vi kan välja en röd, gul, grön eller rosa halsduk. Till en enfärgad rock passar också en mönstrad accessoar som en klassiskt rutig scarf. Men om din kappa kännetecknas av starka färger eller stora mönster bör du välja en enfärgad halsduk i dämpade färger, som ljusgrått, beige eller svart.

Olika sätt att knyta en scarf till en damrock

Många av oss tänker inte så mycket på hur vi knyter en halsduk. När allt kommer omkring är det trivialt; vira den bara runt halsen. Men om du vill vara snygg och trendig måste du lägga mer tanke på hur du knyter den. Precis som det finns olika modeller finns det också många sätt att knyta halsdukar. Nedan citerar vi de mest populära och enklaste förslagen för kvinnor.

Hur knyter man en halsduk för en kappa i parisisk stil?

Den parisiska knuten är vårt första förslag. Det är ett modernt sätt att binda en halsduk till en kappa bland både män och kvinnor. Att binda halsduken på detta sätt ger oss inte bara ett elegant utseende utan också en hög nivå av termisk komfort, eftersom halsduken är bunden mycket nära halsen.

hur man bär en halsduk med en kappa

Hur knyter man en halsduk till en kappa i parisisk stil? Det är mycket enkelt. Vik bara halsduken på mitten och häng den runt halsen, så att den vikta änden är kortare. Sätt sedan de andra två ändarna genom öglan som bildas på andra sidan. Dra slutligen halsduken något så att knuten vi har bildat är i mitten.

Att binda en halsduk till en kappa – enkelt och elegant

Ett annat modernt sätt att knyta fast halsduken i kappan är att vira den runt halsen så att ena änden hänger ner framför dig och den andra hänger avslappnat över ryggen. Detta är perfekt för dem som inte är rädda för extravagans. Detta sätt att binda halsduken kommer att betona vår starka karaktär.

Hur knyter man en halsduk till en kappa? – bind den inte alls

I fall där vi är mycket motståndskraftiga mot kyla eller bara vill betona vår styling med en vacker halsduk, kan vi helt enkelt slänga vår halsduk över axeln. Detta ser bäst ut med mycket stora och breda halsdukar.

hur man knyter en halsduk till en kappa

Hur bär man en rockhalsduk över axeln? Vi kastar halsduken över ena axeln och sträcker ut den så att den når sin fulla bredd. Dessutom fäster vi halsduken i midjan med ett bälte som vi använder varje dag för att framhäva vår midja. Detta kommer att hålla vår halsduk på plats. Men om vi inte gillar att knyta med ett bälte kan vi bara lägga halsduken över axeln.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode