Styla med en denimkjol – vad ska man välja?

Styla med en denimkjol – vad ska man välja?

Den är bekväm, framhäver silhuetten på ett fantastiskt sätt, ger karaktär och är en oumbärlig del av varje kvinnas garderob. Kjol i denim. Den här säsongens toppmodeller av denimkjolar i maxi-, midi- och miniversioner, inspirerade av 1900-talets sista decennier, är tidlösa. Den bärs av kändisar och grannflickorna. Tack vare möjligheten att byta överdel kan du välja den perfekta outfiten för praktiskt taget alla tillfällen: för jobbet, en dejt eller en utekväll med vännerna

Räddaren i nöden vid förhandlingar – den svarta denimkjolen!

Företag har exakta krav på klädsel, men den svarta färgen uppfyller kraven i en godtyckligt strikt klädkod. En midikjol i denim, antingen som pennkjol eller något utsvängd, anses vara den perfekta outfiten för kontoret. En svart denimkjol med en vit skjorta med 3/4 ärmar är till och med en del av en image-strategi för affärsförhandlingar och säkerställer att vi inte behöver oroa oss för vårt utseende. För att undvika den alltför uppenbara associationen till examenskläder kan det vita i toppen bytas ut mot dämpat blått, lavendel eller mint, som anses vara de nuvarande ledande färgerna hösten 2020. Den svarta denimkjolen blir sedan basen som du kan para ihop med en figursydd, feminin affärsjacka eller en kavaj med rak skärning.

Denimkjol och vardagslook

På frågan om vad du ska ha på dig till en denimkjol när du träffar vänner finns det ingen universallösning:

  • den avslappnade stilen tillåter alla kombinationer, så denimkjolen passar inte bara till skjortor, utan också till fina blusar med rosetter eller volanger, samt till vanliga t-shirts eller cardigans,
  • för kvällsutflykter är långa denimkjolar mycket praktiska och ser fantastiska ut med turtleneck eller en ramonejacka,
  • för fester eller romantiska sammankomster passar en mycket feminin denimkjol med knappar eller slitsar bra till toppar med blommotiv och accenter i mjukt grönt, beige, puderrosa, honung eller kanel, som fortfarande är trendigt.
Jeansshorts i olika modeller

Denimkjolen, vad kan du bära den till i trendig “western”-stil?

Den utsvängda denimkjolen, som också kan ha en volang nedtill,är tillbaka i modet den här säsongen. Kombinerad med en rutig skjorta väcker denimkjolen romantiska associationer till kulturen i “vilda västern”. Flanellskjortan och denimkjolen är ett måste just nu. Kombinerat med cowboyboots och accessoarer med tofsar och pärlor får looken den perfekta bondgårdskänslan. En kort denimkjol med en mocka- eller skinnjacka, eventuellt med en väst, passar också bra till “western”-modet. Denna estetik marknadsförs till exempel av det italienska modehuset Dsquared2 inför den kommande vintern. Andra designers som gör oss nostalgiska efter cowboyäventyr är Versace, Orsay, Miu Miu och Calvin Klein.

Vad ska man ha till en denimkjol?

Denimkjol med friktion – kan du fortfarande bära den?

Denimkjolen i den aktuella höst-/vintersäsongen kan definitivt ha hål och skav, även i större storlekar. Vissa stylister anser att om fållen, dvs. denimkjolen, är fransig bör överdelen vara oklanderlig, dvs. elegant, helst vit och pressad för att ge outfiten en estetisk balans.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode