Vilka glasögonbågar passar blondiner?

Vilka glasögonbågar passar blondiner?

Förr i tiden kunde glasögon orsaka en hel del uppståndelse och inte särskilt positiva minnen förknippade med dem – skratt från kollegor eller skolkamrater, sätta glasögon i fickorna under pauser…. Idag är glasögon en accessoar som i många fall ger karaktär. De förbättrar också synskärpan, så de är bra för din hälsa och du bör inte skämmas för dem.

Glasögon finns i alla möjliga färger och bågformer, vilket innebär att det finns en perfekt modell som passar varje typ av skönhet. Vilka bågar är bäst för blondiner? Vilken bågfärg ska ljushåriga kvinnor välja? Här är några enkla tips för att få vilken “glasögontjej” som helst att se fängslande ut.

Bågar för blondiner – hur väljer man de bästa?

Även om den viktigaste aspekten naturligtvis är att glasögonen är rätt anpassade till synfelet, är glasögonbågar för blondiner också extremt viktiga – det är glasögonens form som framhäver din skönhet och kan göra stor skillnad för ditt yttre. Därför är det en bra idé att titta igenom de olika optikernas erbjudanden och hitta den modell som passar bäst till ditt ansikte. Men hur gör man då?

Vilka glasögon för blondiner?

En optiker eller ögonläkare kan säkert ge råd om vilka bågar som passar bäst för blondiner. Det viktigaste beslutet fattas dock av den kvinna som ska bära glasögonen. För att göra detta val så korrekt som möjligt kan några enkla “gyllene” regler vara till nytta:

  • ansiktsformen är extremt viktig – glasögonbågar för blondiner representerar ett riktigt brett utbud av valmöjligheter. I denna uppsjö av olika former är det därför värt att först identifiera din ansiktstyp. Fyrkantiga eller rektangulära bågar ser bättre ut på ett runt ansikte, medan ovala former är bättre för ett fyrkantigt ansikte. Ansiktsformen är en av de viktigaste faktorerna som bör påverka valet av bågar för blondiner.
  • dessutom bör ansiktsdragen – i detta fall principen om “för mycket är inte tillräckligt” följas. Valet av glasögon bör också bero på om en person har känsliga eller snarare starkare och skarpare ansiktsdrag. Om du har ett känsligt ansikte kan du satsa på tjockare bågar, medan damer med starka kindben eller käklinje kommer att se bra ut i känsliga aviators.
  • för det tredje… ögonfärg – blondiner skiljer sig inte bara åt i hårfärg eller ansiktsdrag – deras irisfärger är också olika. Så när det gäller att välja de perfekta bågarna är det värt att ta hänsyn till deras färg och framhäva den med färgmatchade glasögon.

Vilken bågfärg ska jag välja för blondiner?

Under årens lopp har ett litet mönster etablerats när det gäller vilka glasögonfärger som passar bäst för blonda kvinnor. De mest fashionabla bågfärgerna för blondiner är nyanser av blodrött och silver eller guld, som alltid ser chic ut. Tunna, delikata guld- och silverbågar är särskilt lämpliga för kvinnor med skarpare ansiktsdrag.

Vilka färgskalor passar blondiner?

Många pastellfärger – persika, orange eller beige – ser också bra ut på blondiner. Dessa färger framhäver den känsliga skönheten hos blondiner utan att överskugga den. Detta är mycket viktigt för blondiner, eftersom det är lätt att dölja eller överdriva deras skönhet med olika accessoarer.

Svarta bågar för blondiner – hit eller miss?

Mörkblå eller svarta bågar för blondiner – varför inte? Även om mörka färger tenderar att förbli i gruppen av färger för ramar som är idealiska för brunetter och glasögon, finns det inget som hindrar blondiner från att använda dem också. Visserligen skulle ljusa nyanser vara ett bättre val, men det viktigaste är hur en kvinna känner för sig själv i en viss färg. Bortsett från det är innehållet i garderoben också en viktig fråga – klädstilen har och bör ha ett inflytande på det slutliga valet av bågar.

Svarta ramar för blondiner

Valet av glasögon är en fråga om individualitet, och det nuvarande utbudet på marknaden ger utrymme för en hel del galenskap i detta avseende. De olika formerna, det breda färgutbudet och till och med bågarnas tjocklek erbjuder oändliga möjligheter att matcha dem med ens egen stil och skönhetstyp. I denna galenskap är det dock värt att känna till måttfullhet och ändå ha några tips i bakhuvudet för att hjälpa dig att välja dem.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode