Hur döljer man grått hår? Beprövade metoder

Hur döljer man grått hår? Beprövade metoder

Varför blir håret grått? De första grå hårstråna kan dyka upp så tidigt som vid 20 års ålder. Detta är dock inte ett tecken på åldrande – hår kan förlora sin färg på grund av en minskad produktion av melanin, som ger håret pigment. Genetik, inte ålder, är ansvarig för dessa processer. Grått hår i sig medför inga hemska konsekvenser, och det är inte heller ett tecken på hälsoproblem. Så, hur döljer man grått hår hemma och utan att färga det? Mer om detta och mer i följande artikel.

Vad för grått hår? – trendiga uppsättningar

När man överväger hur man döljer gr ått hår utan att färga det, måste man sluta med stylinguppdateringar. I vissa fall finns sådant hår i mycket specifika områden, så att resten av håret på huvudet är fritt från så kallade “silvertrådar”. Om en person har grå strån på ena sidan av håret kan de ta till att kamma på motsatt sida, vilket hjälper till att förhindra att de grå håren märks. Frisyrer som kan föryngra håret bättre än mer än några få färgningar inkluderar:

  • En ungdomlig, inverterad bob;
  • Kort rak klippning;
  • Bob med fransar;
  • Pixie;
  • Långt vågigt hår.
vad för grått hår

Hur färgar man grått hår naturligt?

Hur gör man grått hår mörkare utan att färga det? Det finns många huskurer som kan hjälpa till att göra grått hår mörkare, till exempel färgämnet som utsöndras från kaffe. Detta fungerar vanligtvis med brunaktigt hår. Att täcka grått hår utan att fär ga det med naturligt färgämne ger det en distinkt mörkbrun färg.

Grått hårhos blondiner kan å andra sidan lätt täckas med kamomill. Genom att göra infusioner av denna växt och applicera det på håret efter att ha badat de grå områdena kommer de att bli gula. Slutligen, hur maskerar man grått hår bland svart färg? Lösningen är att göra en infusion av rosmarin och svart te för att färga håret i en mörk nyans.

Hur döljer man grått hår utan att färga?

Expressfärgning med speciella maskeringssprayer för grått hår efter tvätt eliminerar effektivt silversträngar. Hur döljer man grått hår med den här metoden? Spraya helt enkelt på ytan av grått hår efter tvätt, så håller effekten i sig till nästa tvätt.

hur man gör grått hår mörkare utan att färga det

Lösningen är extremt diskret och gör att grått hår kan döljas snabbt. Övergångarna mellan hårstråna är mjuka, utan fläckar eller ränder. Grått hår kommer inte att synas förrän vid första tvätten efter applicering av concealern.

Hur gör man grått hår mörkare naturligt?

Hur mörknar man grått hår utan att färga det med effektiva hårförbättringsprodukter? Mattifierande puder består av mineraliska, naturliga pigment som reflekterar ljus. Det är vaxfritt och gör därför inte håret fett. Puder finns i en mängd olika nyanser, vilket gör det till ett effektivt sätt att ta itu med grått hår utan att färga. Det är lämpligt för att mörka ljusa och gråa rötter och strån. Applicera helt enkelt produkten i torrt hår med en borste och effekten varar till nästa tvätt.

hur man gör grått hår mörkare naturligt

Vad ska man täcka grått hår med? – slingor och halvpermanenta färgningar

Om naturlig färgning av gr ått hår inte fungerar är highlights och halvpermanenta färger ett intressant alternativ till standardfärgning. Den tonande färgen innehåller inte ammoniak och tränger inte djupt in i håret, utan stannar kvar på hårets fjälliga yta.

Tonen sitter kvar i flera veckor på de täckta stråna och sköljs gradvis bort. Semipermanent färg är något för grått hår som passar bäst för dem som nyligen har börjat bli gråhåriga. Detta säkerställer att dess fördelning på enskilda strån inte skadar håret, vilket ger ett effektivt och estetiskt tilltalande resultat.

Hur döljer man grått hår? – Mesoterapi och externa preparat

Mesoterapi används i fall där metaboliska störningar är orsaken till uppkomsten av grått hår. B-vitaminer, melaninprekursorer och nikotinsyra injiceras i hårbotten. Mesoterapieffekten uppnås genom att förbättra näring och blodflöde. Lika effektiva naturliga sätt att täcka grått hår är externa preparat och lotioner. De innehåller zink, svavel, koppar och järn. När de gnids in i hårbotten förbättrar de produktionen av melaninpigment och återställer den naturliga färgen.

hur man maskerar grått hår

Hur maskerar man grått hår?

Eftersom det finns många sätt att dölja grått hår är det bäst att välja det som ger mest nytta och inte skadar håret. Många av de metoder som beskrivs ovan är enkla att utföra. Att göra naturligt hår grått igen kan göras utan hjälp. Ett alternativ till ovanstående är att omfamna grått hår som en distinkt del av din personlighet. Grått hår förädlar och blir en distinkt del av din image.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Skönhet