Smink för blondiner med blå ögon

Smink för blondiner med blå ögon

Varje person är unik, eftersom var och en av oss ser helt annorlunda ut. Det finns olika hudtoner, figurtyper eller skönhetstyper…. Och det är dessa senare skillnader som väsentligt påverkar valet av rätt smink. Kvinnor föreslår ofta produkter som används av vänner och letar efter de perfekta för sig själva.

I verkligheten föredrar varje hudfärg och skönhetstyp helt olika nyanser av kosmetika. Det är värt att ha detta i åtanke när du skapar vardags- eller kvällsmakeup. Vad är den bästa sminken för blondiner med blå ögon och vilka produkter är idealiska för denna typ av skönhet?

Smink för blondiner med blå ögon – de grundläggande reglerna

Dagssminkning för blondiner med blå ögon

Varje skönhetstyp har sina egna beprövade och testade nyanser av kosmetika som perfekt accentuerar hudfärgen med smink. För mörka hudfärger, bruna ögon eller rött hår och gröna irisar anpassar sminkspecialister helt andra produkter än för blondiner med blå ögon. Att skapa en vacker, estetiskt tilltalande och framför allt skönhetsförhöjande make-up baseras därför främst på rätt färger och toner av kosmetika. Så hur ska sminket se ut för blondiner med blå ögon?

En grundläggande tumregel är att vara uppmärksam på naturlighet när du applicerar smink – blondiner med blå ögon kännetecknas av en känslig skönhet som är mycket lätt att förvandla till ett överdrivet ansikte. Olämplig färgkosmetik kan helt förstöra effekten, och med denna typ av skönhet gäller regeln “för mycket är inte tillräckligt” perfekt.

Lite galenskap är möjligt med kvällsmakeup, men i det här fallet är det också tillrådligt att bara välja en huvudmakeupdel: starka ögon eller konturerade, intensiva läppar. Dagssmink för blondiner med blå ögon ska helst bestå av naturliga, ljusa produkter – nude ögonskugga, ljust eller klart läppglans och subtila rodnadstoner är tillräckligt.

Mjuk sminkning för blondiner med blå ögon

Dagssminkning för blondiner med blå ögon – steg för steg

Det är välkänt att skönheten hos ljushåriga och blåögda kvinnor lätt kan överväldigas och överdrivas genom att använda för intensiva skuggfärger eller en för mörk foundation. Mjuk sminkning för blondiner med blå ögon är det perfekta valet för vardagen. En kvinna med denna typ av skönhet kommer att se bra ut med glödande ögon och en “solkysst” hy. För att skapa denna smink finns det några enkla steg att följa:

  1. Standardsteget är att applicera en foundation som täcker imperfektioner och blemmor – här är det viktigaste att välja rätt färg för hudfärgen. Det är viktigt att komma ihåg att foundationfärgen hos en vän med mörkt hår och olivfärgad hy absolut inte passar en blond skönhet. Du kan be din apoteksexpert om hjälp med att göra ditt val.
  2. För att lysa upp ögonområdet är det en bra idé att applicera en ton ljusare concealer på det nedre ögonlocket – detta kommer säkert att ge din sminkning en fräsch look och dra uppmärksamhet till blå iris.
  3. Det är en bra idé att hoppa över att konturera ansiktet med bronzer, vilket helt kan förstöra din makeup. Denna kosmetika har egenskapen att en olämplig färg, i kombination med för mycket, kan skapa fula fläckar på kinderna, vilket ser mycket värre ut på känsliga skönheter. Istället för bronzer skulle ett bra steg vara att applicera rodnad på kinderna och en mjuk överstrykningspenna på de zygomatiska benen.
Vilken sminkning för blondiner med blå ögon?

Vilka nyanser för blondiner med blå ögon?

De bästa ögonskuggorna för blondiner med blå ögon är de i beige, bruna och alla ljusa naken nyanser. Dessa kommer att fungera bäst för vardaglig smink. Lägg till ett lager mascara på dina ögonfransar. Du kan också lägga till en linje på det övre ögonlocket med eyeliner, men kom ihåg att för mycket kosmetika kan överväldiga skönheten hos en blondin. När det gäller kvällsmakeup – här är valmöjligheterna verkligen breda, eftersom neonfärger såväl som olika bronser eller metalliska skuggor kommer att fungera perfekt.

För vardagsläppsmakeup är det bäst att välja ett klart eller lätt tonat läppglans. Dämpade nudefärgade läppstift är inte heller fel. Kvällsversionen gynnar röda, uttrycksfulla läppar, som är mycket lämpliga för blondiner, men de är inte nödvändiga – nyanser av rosa och de som faller i brunt fungerar också bra. Skönheten kan också accentueras med rodnad, helst i en laxskugga, och en gyllene, champagne highlighter.

Vilka skuggor för blondiner med blå ögon?

Kvällsmakeup för blondiner med blå ögon

När det gäller kvällssmink har damer med denna typ av skönhet råd att vara lite galnare än med vardagssmink. Huvudregeln bör verkligen hållas i åtanke: starka, uttrycksfulla ögon eller intensiva, utdragna läppar. De två bör inte kombineras, så att du inte skapar en karikatyr av dig själv. När det gäller blå ögonmakeup för blondiner kommer olika typer av metallskuggor (silver, guld, pärla) ensamma eller i kombination med bronser att fungera bra här.

Kvällssminkning för blondiner med blå ögon

Beroende på tillfälle kan du också prova neonfärger, men dessa kräver mer mod. För en ännu mer spektakulär och iögonfallande effekt är ett bra tips att applicera tjocka ögonfransar eller lösögonfransar. För läpparna är det bästa valet en mörkare röd läppstiftsfärg, som passar blondiner perfekt.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Skönhet