Hur klär man sig för en tjejkväll?

Hur klär man sig för en tjejkväll?

En möhippa är en viktig händelse i livet. Oavsett om du är den blivande bruden eller en av de inbjudna, är det värt att fira detta speciella tillfälle med en unik outfit. Ofta kommer arrangörerna med en enhetlig färg på outfits för deltagarna i festen, vilket ytterligare komplicerar frågan om hur man klär sig för möhippan.

Allmänna regler för att välja en outfit för en väns möhippa

Den allmänna regeln för att välja en garderob för denna typ av fest är att det måste vara en festdräkt. Beroende på de specifika omständigheterna och festens natur kan stylingen för en möhippa vara disco eller mer elegant. Oavsett omständigheterna kommer den perfekta outfiten alltid att vara en klänningför möhippan. Ett byxset med en formell topp, en tajt mini eller en kostym med en spetsbody under fungerar också.

möhippa hur man klär sig

Så om du undrar hur du ska klä dig för din möhippa, ta reda på var den kommer att äga rum. Om det är en vild natt på klubben kommer miniklänningar eller kjolar att vara i bra stil. De nyligen fashionabla miniklänningarna i ekologiskt läder kommer att se särskilt trevliga ut. Paljetter och spetsar av alla slag är också tillåtna! Möhippan är ett tillfälle då du kan bära sexiga och vågade outfits!

Om festen är organiserad i en mer elegant stil, bör kläderna för möhippan vara mer dämpade. Du kan till och med bli frestad att bära aftonklänning.

Hur klär man sig för en möhippa? – färgskala

Som en allmän regel gäller att ju mer svart du bär, desto bättre. Denna regel gäller främst för de inbjudna gästerna. Den blivande bruden bär ofta något i vitt. På grund av festens karaktär är en populär färg guld eller silver, liksom alla skimrande tyger. Paljetter, glitter och accessoarer som armband för möhippan eller örhängen, berlocker och andra accessoarer. Här är det guld och silver som gäller.

Ofta finns det ett tema för kvällen, till exempel glamour eller 1980-talet. I detta fall kommer vad du ska ha på dig på möhippan och färgschemat att dikteras av temat. Så om kvällens huvudtema är 80-talet kan det behövas färgglada kläder. Att styla för en möhippa i en viss stil kan vara svårt, men ibland är allt du behöver lite fantasi, eller kanske tillgång till din mammas eller mormors garderob.

vad du ska ha på dig på möhippan

Så generellt när det gäller färgscheman – om du är gäst ska du välja svart. Om möhippan är din dag kan du välja vitt. Lägg till guld- eller silveraccessoarer och du är redo att gå.

Vilken typ av klänning ska man ha på en möhippa?

Om du ska gå på festen som gäst är en cocktail- eller aftonklänning perfekt. När det gäller snitt kommer en tight mini att se bra ut, men alla etui- eller bandageklänningar kommer också att se bra ut. På en möhippa kan du njuta av urringningar och exponerade axlar. Utsvängda klänningar med volanger är också en bra idé. När det gäller materialet är det värt att välja gnistrande. En paljettklänning kommer garanterat att väcka uppmärksamhet. Satsa på utsmyckningar med pärlpärlor, glänsande satin och metalliska ytor. Spets, tyll och volanger är vad du ska ha på dig för en möhippa.

vilken klänning för möhippan

Svaret på frågan om vad man ska ha på sig på en möhippa skulle därför vara: en klänning! Oavsett om du går dit som gäst eller om det är din fest.

Vad ska man ha på sig på en möhippa istället för en klänning?

För att understryka att den blivande bruden är den viktigaste personen och för att låta henne veta att det är hennes speciella dag, väljer de inbjudna tjejerna ofta en enhetlig outfit. Det är populärt att alla bär en klänning i samma färg, men fler och fler tjejer väljer flirtiga kläder som sexiga sjuksköterske- eller poliskläder. Mindre äventyrliga tjejer kan bära speciella T-shirts för möhippan med en inskription som betonar det unika med evenemanget.

Men om ingen klädkod har fastställts kan en kjol med en elegant topp väljas utöver en klänning. Tajta, glänsande byxor och en spetstopp är också säkra på att orsaka en furore.

vad du ska ha på dig på möhippan

Vad ska man ha på sig för en tjejkväll på sommaren och vintern?

När man väljer kläder för en möhippa får man inte glömma årstiden. De flesta bröllop anordnas på sommaren eller våren. Det är då du kan tillåta dig allt. Exponerade ryggar, armar och ben. Luftiga klänningar i boho-stil, spetskreationer och spanska urringningar – allt är tillåtet på sommaren. På sommaren kan du till exempel också välja en krans med färska blommor som accessoar.

På vintern måste du tyvärr tänka på något varmare. En smart kappa eller päls är ett måste om du vill ta en promenad eller gå på klubben. Under kan du dock dölja något tunnare och visa mer kropp.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode