Hur klär man sig för ett företagsevent? Beprövade och testade looks

Hur klär man sig för ett företagsevent? Beprövade och testade looks

En firmafest är en viktig del av varje medarbetares arbetsliv, oavsett företagets storlek eller antalet anställda. Det är viktigt att delta, och ibland kan en medföljande person bjudas in. Syftet med ett personalmöte är att lära känna varandra på ett mindre formellt sätt och utan yrkesmässiga beroenden. De positiva relationer som etableras vid evenemanget kommer att resultera i ännu bättre kontakter på professionell nivå.

Hur ska jag klä mig för ett företagsevent?

En av de första frågorna som dyker upp efter att man meddelat plats och datum för ett företagsevent är: Vad ska jag ha på mig på ett företagsevenemang? Experter på området rekommenderar alltid att man noga överväger hur man ska klä sig och detta gäller både för damer och herrar. Varför är det så? För att den valda klädseln för ett företagsevent redan kommer att finnas kvar i företagets krönika för alltid. I synnerhet nu när ingenting går förlorat på internet, kommer styling för en företagsfest att kommenteras, kritiseras och diskuteras så länge som personen på bilden arbetar för företaget.

hur man klär sig för ett företagsevent foton

När man inte riktigt vet vad man ska ha på sig på ett företagsevent är det bäst att ta till klassikerna, utan extravaganser, men också utan alltför stora utskärningar och alltför generösa urringningar. Detta gäller både män och kvinnor. När allt kommer omkring måste man alltid tänka på att ett företagsevenemang är ett maraton, inte en sprint, och när kvällen fortskrider och stämningen blir mer frivol, blir en ursprungligen snygg outfit vanligtvis mer avslappnad till det överdrivna. Att föreviga en ofullständig eller utsvängd outfit på ett foto kommer inte att hjälpa någons karriär.

Vad ska man ha på sig på ett företagsevent?

Innan du väljer klädsel för ett företagsevent är det en bra idé att gå igenom följande noggrant:

  • scenariot för evenemanget
  • tillfället
  • platsen
  • varaktighet
  • resevillkor

Ofta anger arrangörerna redan i inbjudan vilken klädsel som förväntas. Du bör inte argumentera med denna bestämmelse; det är bäst att följa den helt och hållet.

vad du ska ha på dig på ett företagsevent

Även om företagsevenemanget består av två delar, en formell och en informell, fungerar alltid en kostym. Särskilt nu när en damkostym i distinkta färger, blått, rött, orange eller lila, står högst upp på listan över modetrender. Kostymen fungerar när som helst och under alla förhållanden, även utomhus. Om du är osäker kan du ta med dig två par skor, ett par med klackar och ett par sportiga, som också matchar kostymen perfekt.

Kolla här: Hur klär man sig för ett socialt evenemang på jobbet?

Hur klär man sig för ett företagsevent utomhus?

Företagsfester hålls ofta utomhus eller i ett kombinerat system, en del utomhus och en del inomhus. När du bestämmer vad du ska ha på dig till ett företagsevenemang är det värt att noggrant verifiera utomhusens natur. En klänning för ett företagsevenemang utomhus som hålls i en historisk park eller restaurangträdgård kan vara cocktailklänningar, som sträcker sig i längd från mini till midi.

hur man klär sig för ett företagsevent utomhus

På sommaren är luftiga klänningar i trendiga mönster som stora ärtor, leopardmönster eller geometriska mönster snygga. Klänningen för en jobbfest kan vara vit och tyget spets, men då är det en bra idé att ha en annan klänning med dig för omväxlings skull.

Vilken typ av klänning för ett företagsevent?

Ett företagsevent kan, åtminstone delvis, vara mycket formellt. Outfiten för en formell företagsmiddag bör också vara formell och festlig. För att komplettera en outfit för ett företagsevenemang av detta slag är det lämpligt att börja med en kostym, men det kan också vara moderna svarta byxor och en skjorta med krage i modernt snitt, med de nonchalanta slipsar som hänger nonchalant under halsen och som har blivit så moderna på senare tid. Kläder för företagsevenemang måste vara sydda av utmärkta tyger med oklanderlig skärning. Då ser en klassisk outfit elegant ut och harmonierar med lokalens skönhet.

vilken klädsel för ett företagsevent?

Det optimala valet är alltid en eftermiddagsklänning. Den bör inte sys i alltför glänsande, karnevalsliknande tyger, såvida inte företaget har för avsikt att anordna en formell bal. Men om det bara är en middagsbjudning fungerar en klassisk klänning med en lite sportig touch, så att man uppskattar kvällens karaktär men håller ett litet avstånd till den. Detta är särskilt sant med tanke på de mycket olika tillvägagångssätt som kan hittas.

Attvälja en outfit för en företagsjubileum behöver inte vara en komplicerad urvalsprocess. Lita bara på klassikerna, välj ett tyg av god kvalitet, välj rätt outfit för evenemangets natur och du behöver inte oroa dig för besvärliga foton.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode