Smink för blondiner med bruna ögon

Smink för blondiner med bruna ögon

Unika skönhetstyper behöver lyftas fram på ett unikt sätt – det vet särskilt de med bruna ögon och blont hår. Denna kontrasterande kombination gör det svårt att gå obemärkt förbi. Och medan dess naturliga skönhet är obestridlig, är det värt att ha en uppfattning om hur man accentuerar den ordentligt. Smink för blondiner med bruna ögon – vad ser bra ut för jobbet, en dejt, en utekväll med vänner eller… ett bröllop? bröllop?

De bästa färgerna för blondiner med bruna ögon

Även om i stort sett alla färger passar bra till ett mörkt öga är det viktigt att veta vilken färg som bäst “erövrar” en chokladfärgad iris. Den brunögda blondinens flickaktiga, känsliga look framhävs bäst av persika och varma nudefärger. En tuff look kan uppnås med en mörkblå eller mörkgrön ögonskugga, antingen matt eller med ett lätt skimmer. Att introducera en rad rosa nyanser är också en bra idé. Puderrouge (på kinderna eller ögonlocket) får hyn att se fräsch och strålande ut, medan en saftig rosa med en antydan till amarant optiskt öppnar upp ögat och ger karaktär åt hela sminklooken.

färger för blondiner med bruna ögon

Smink för blondiner med bruna ögon – vilken smink för vardagen?

Vardagslooken för en blondin med bruna ögon bör vara en kompromiss mellan hennes subtila hårfärg och en slående look. På jobbet kommer en minimalistisk fransk sminklook som inte överväldigar hudfärgen att se mest professionell och snygg ut. Dess grunder är:

  • bB-cream eller foundation med satinfinish;
  • en nonchalant rodnad på kinderna: Franska kvinnor använder läppstift som de blandar in i kindbenen med fingrarna;
  • ögonfransarna förlängs och ögonbrynen kammas och framhävs med pomada eller skugga;
  • på ögonlocken en blandning av skuggor – choklad i den yttre och beige närmare den inre ögonvrån.
ögonskuggor för blondiner med bruna ögon

I vardagssminket kan blondiner med bruna ögon dessutom unna sig en starkare accent i form av en eyelinerlinje på övre ögonlocket. Detta ger den bruna irisen ett mer uttrycksfullt utseende, men sminken är fortfarande klassisk och sammanhängande. Rött läppstift ger karaktär till utseendet.

Blond med bruna ögon – kvällsutseende

För kvällsutflykter är de nyanser för blondiner med bruna ögon som fungerar bäst kontrasterande färger. Stark marinblå och grön (från frodig till flaskgrön, blekt), både i matt och i en något mer skimrande version, kommer att rikta uppmärksamheten mot den mörka ögonfärgen och dess ram. För en glamorös effekt är det lämpligt att täcka det övre ögonlocket med ett skimrande pigment i en matchande skuggfärg (glöm inte ögonskuggsbasen! Utan den kommer pigmentet inte att hålla och kommer snabbt att falla på kinderna). För att fullända ögonsminkningen för blondiner med bruna ögon kan man lägga till klumpar av ögonfransar och dra en cat eye-linje med en vattenfast eyeliner. Ögonbrynen ska vara uttrycksfulla och mörkare än håret.

kvällssminkning för blondiner med bruna ögon

Brudsminkningstrender för blondiner med bruna ögon

I flera år har en trend varit märkbar inom brudsmink – “ju mindre, desto bättre”. Denna regel gäller även blondiner med bruna ögon. Brudsminkningar för denna typ av skönhet är subtila och känsliga, något sensuella men samtidigt mycket oskyldiga, baserade på beige och bruna. Mer vågade brudar väljer persika accenter på ögonlocket. Nuförtiden fokuserar dock brudsmink för brunögda blondiner definitivt på naturlighet. Prioriteringen är att betona den distinkta ögonramen – mörka och tjocka ögonbryn och fransar.

brudsminkning för blondiner med bruna ögon
Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Skönhet