Hur bär man långa kjolar? Upptäck fashionabla stilar

Hur bär man långa kjolar? Upptäck fashionabla stilar

Oavsett om du väljer en sportig, feminin eller elegant stil varje dag får den inte saknas i din garderob – den långa kjolen. Den är den obestridda drottningen i din garderob och med rätt styling är den perfekt både sommar och höst. Här är några tips på hur du bär långa kjolar för att se modern och attraktiv ut.

Vem kan bära lång kjol?

Den långa kjolen gör en bumerangliknande comeback på catwalken hos kända modehus, men kvinnor tittar på den med en touch av misstro. Det är ett av de klädesplagg som är svårast att styla. Det är en sak att styla den för catwalken, en annan att styla den för vardagslivet. Det är därför frågan om hur man bär en lång kjol och vad man ska kombinera den med är en av de vanligaste förfrågningarna till stylister. Vad du ska bära med det spelar en viktig roll: när du stylar med en lång kjol är det bäst att gå för minimalism. Kvinnor undrar ofta vem som kan bära en lång kjol och fruktar om korta människor eller de med en fylligare figur kommer att se bra ut i den.

långa kjolar för vem

Får en lång kjol dig att se fetare ut?

Inte så länge den är skickligt skräddarsydd för din figur. Även om en skickligt stylad långkjol passar nästan alla figurer, kommer den definitivt att gynna dem med en timglasfigur. Damer med timglasfigur bör välja åtsittande långkjolar för att framhäva sin idealfigur. De med en något fylligare figur bör välja något utsvängda kjolar för att dölja figurens flanker och problemområden.

vem passar den långa kjolen

Damer med päronformad figur bör vara försiktiga med långa veckade kjolar, som optiskt kan vidga höfterna. Den största oron för korta personer är om en maxikjol kommer att visa sig vara för “tung”, vilket visuellt kan ta bort några extra centimeter. En lång kjol för en kort person är en bra idé så länge den kompletteras med klackskor, vilket gör hela utseendet smalare och “lättare”. En lång kjol är också ett perfekt alternativ för damer som inte gillar att exponera benen.

Hur bär man en maxikjol?

En golvlång kjol verkar vara det perfekta valet, oavsett årstid och tillfälle. Här är några tips på vad du kan bära till en lång kjol för att se moderiktig ut. Långa flödande kjolar är perfekta för sommarkvällar. En enfärgad kjol passar utmärkt till en klassisk T-shirt och en katana i denim. För en sportig vardagslook, lägg till sportskor eller, för en mer feminin look, mjuka sandaler eller höga klackar.

vad man ska ha till en lång kjol

Detta garderobsplagg är också lämpligt för affärsevenemang, men kjolen måste vara så klassisk som möjligt, t.ex. svart. Vad ska man ha till en lång svart kjol? En figursydd blus med spetsig eller båtformad halsringning är ett säkert val. Vilken färg ska du välja? Helst svart eller grå. Liva upp en svart figursydd kjol med en djärv underklädestopp och en smart kavaj. Matcha med en liten kopplingsväska och eleganta högklackade skor.

Vad ska man ha till den långa kjolen?

Måttfullhet är nyckeln när det gäller styling. Om du bär en kjol med ett starkt mönster är det bäst att kombinera med en urringad topp, och vice versa. Om kjolen täcker benen ska du satsa på en blus med lite högre halsringning. Långa kjolar passar perfekt med tjocka tröjor och polotröjor. Vid styling är det lämpligt att välja liknande färgtoner. På hösten är beige, varmt brunt och grått bäst.

vad gäller den långa kjolen

För en tuff look med en maxikjol, använd en skinnjacka. En kombination som definitivt är trendig. Stilar med långa kjolar är synonymt med sommarfestivaler. Kjolar med volanger är särskilt luftiga och boho-inspirerade. Det är värt att komma ihåg att volangdekorationen optiskt kan öka vikten, så långa kjolar med volanger är idealiska särskilt för smala damer.

Vad ska man ha till en lång kjol?

När du stylar med en lång kjol är det bäst att välja tyger i olika tjocklekar för en modern look. För speciella kvällar kommer en elegant kopplingsväska att passa perfekt med en lång kjol. För vardagsstyling rekommenderas att du väljer en stor handhållen väska. Och vad ska man ha på sig med en lång svart kjol? I det här fallet, gå för en kontrast. En mörk kjol ihop med en vit blus eller skjorta kommer att skapa en tidlös effekt. Vid kallare väder kan du kombinera den med en jeansjacka. Till en vit långkjol väljer du blå accessoarer. Det ger looken en lätt och originell touch.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode