Hur klär man sig för en dejt med sin pojkvän?

Hur klär man sig för en dejt med sin pojkvän?

Första blicken, blyga leenden och… det hände! Du fick en inbjudan till en dejt! Du översköljdes av en våg av glad upprymdhet, du kände dig fantastisk, som en förälskad tonåring. Och när dagen kommer står du framför din öppna garderob och undrar vad du ska ha på dig för att charma din utvalda. Är en dejtklänning alltid ett bra alternativ? Vilken dejtingstyling ska du välja beroende på platsen? I den här artikeln tar vi en titt på de mest beprövade stilarna för denna speciella dag.

Allmänna regler för hur du klär dig för en dejt med din pojkvän

Först och främst måste du ta reda på vart du ska. Endast på grundval av denna information kan du börja planera din datumstyling. Eleganta höga stilettklackar kommer att se bra ut på ett restaurangmöte, men det är osannolikt att de klarar testet på en utomhusdejt.

styling hur man klär sig för en dejt

När du stylar för denna speciella dag är det också viktigt att fokusera på komfort. Om din dejt sker i en mindre formell ton, som hemma eller på en pizzeria, finns det ingen anledning att bära en begränsande klänning eller outfit som du kommer att känna dig obekväm i. Det är en bra idé att välja kläder som inte förstör stämningen med skavda klackar eller repig spets.

Hur klär man sig för en promenaddejt?

Årstiden spelar en avgörande roll för valet av outfit för en dejt. Styling för en dejt på sommaren kommer att skilja sig väsentligt från styling för en dejt som äger rum på hösten. En regel är dock gemensam: du bör klä dig bekvämt, dvs. välja en så kallad sportig stil. Ta inte på dig nya skor eftersom de kan färga av sig på dig, och långa löprundor med skavda klackar är inte kul. Beprövade, rena skor är bäst. Helst ska det vara mockasiner eller pumps.

hur man klär sig för en promenaddejt

Varför just dessa? Du kan enkelt matcha dem med bekväma jeans och en varm turtleneck – för datum på hösten. För svalare höstkvällar, släng på dig en jeansjacka eller en ramonojacka i läder. För en dejt i varmare väder är en klänning i luftigt material med sandaler eller ballerinor perfekt. Den klassiska kombinationen av jeansbyxor och en elegant blus är också ett mycket bra val. Glöm inte att accessoarera med ett hänge och en klocka eller ett armband.

Hur klär man sig för en biodejt?

Om din dejt är på bio ska du definitivt välja bekväma kläder. Tänk på att du kommer att sitta ner större delen av tiden, så korta, böljande kjolar eller klänningar kan vara problematiska. Att fixa dina kläder större delen av tiden kommer att innebära att magin i det speciella mötet kan försvinna.

hur man klär sig för en filmdejt

Alla typer av byxor passar här, till exempel de nyligen återkomna sömmade kjolarna eller den eleganta middagskavajen. Komplettera med en ljus, luftig blus eller boxy top och en cardigan eller en Ramones. Matcha med låga klackar eller smarta mockasiner.

Hur klär man sig för en restaurangdejt?

När det gäller att gå ut på restaurang är det värt att välja elegans. Har du en vacker klänning som har hängt i din garderob? Nu har du chansen att använda den på ett bra sätt. Vanligtvis väljs klänningar för en dejt mycket noggrant och mer blygsamma modeller tenderar att triumfera. Till en dejtklänning kan du använda eleganta accessoarer som örhängen och ett halsband. När det gäller handväskor är en liten handväska eller, helst, en kopplingsväska perfekt för denna speciella dag.

hur man klär sig för en restaurangdejt

Och vad händer om den valda restaurangen är en pizzeria?

En aftonklänning kommer definitivt inte att fungera om du ska gå till en pizzeria. Förneka dig dock inte nöjet att bära en klänning. På sommaren är en luftig klänning, ett lätt överkast och flickiga ballerinor perfekt, medan på hösten eller vintern är en långärmad stickad klänning i en varm färg och snygga stövlar eller stövlar.

Hur klär man sig för en dejt hemma?

Även här rekommenderar vi starkt att du först och främst klär dig bekvämt. Detta betyder naturligtvis inte en träningsoverall. För en dejt hemma är bekväma, bredare jeans eller crewnecks, en axelbandslös blus och en lätt eller tjockare jumper perfekta. Den senare är din favoritplagg, beroende på säsong.

hur man klär sig för en dejt hemma

Du kan också välja en klänning som går bakom knät eller under knät. Enligt polska seder behöver man inte ha skor hemma, så för övergången från en lägenhet till en annan ska du bara ha sådana som är bekväma.

Styling och smink för dejten

Förutom rätt styling för en dejt är det värt att välja rätt smink. Den lite rökiga belysningen i en restauranglokal är perfekt för en starkare kvällssminkning, men för en dejt utomhus eller på bio är det bäst att välja en sminkning som framhäver din naturlighet.

Första dejten kan vara spännande, och en väl vald outfit kan stärka ditt självförtroende och göra ett gott intryck på din framtida partner. Om du fortfarande inte vet hur du ska klä dig för en dejt, lita på din intuition och välj något som är bekvämt, beprövat och glamoröst. I din garderob finns det säkert dejtoutfits som imponerar på din partner varje gång.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode