Hur man knyter en sjal till en aftonklänning?

Hur man knyter en sjal till en aftonklänning?

Sjalar kan bäras i kombination med vardagsklänningar, t.ex. på jobbet, och med aftonklänningar vid viktiga tillfällen som bröllop eller teaterbesök. Många damer undrar dock hur man väljer rätt sjal till sin klänning och hur man knyter en sjal till en aftonklänning. I den här texten föreslår vi hur man väljer en sjal till en aftonklänning, en sjal till en bröllopsklänning eller en axelsjal till en klänning för att alltid se modern och elegant ut.

Scarf till en klänning – hur man bär den?

En sjal tillenaftonklänning kan framgångsrikt matcha en kavaj eller annat överkast och få stylingen att se mycket elegant och stilren ut. I många situationer, till exempel vid viktiga familjefester, fungerar en sjal till en aftonklänning mycket bättre än till exempel en skinnjacka eller en jumper eller jacka med knappar. Men hur knyter man en sjal till en klänning?

Först och främst är det värt att komma ihåg att matcha halsdukens kvalitet till klänningen på lämpligt sätt. Det är därför sjalar matchas på olika sätt till bröllopsklänningar, formella sjalar för kvinnliga evenemang eller affärsmöten och eleganta kvällssjalar för bröllop eller operafester. Beroende på vilken klänning vi bär och klänningens kvalitet, bör sjalen matcha den.

sjal till klänning hur man bär

Så om du undrar vilken kvalitetssjal du ska bära till en röd klänning som är det perfekta tillbehöret, bör den definitivt vara gjord av ett bra material och inte stå i kontrast till resten av stylingen. En sjal i bomull eller polyester är perfekt för en avslappnad träff med vänner, som en grillfest eller ett biobesök. Men för en viktig tillställning eller opera, till exempel, passar en sjal i siden bra till en sammetsklänning. En sjal i kashmir är också ett bra val.

Hur knyter man en sjal till en klänning?

Det finns många sätt att bära en sjal till en klänning. I sin enklaste form kan du helt enkelt kasta sjalen över axlarna och knyta ändarna något för att göra den elegant och bekväm. Faktum är att de flesta kvinnor vet hur man stylar en sjal till en klänning på egen hand för att känna sig bek väma och skapa en lyckad look. Men om du undrar hur du ska kombinera klassiskt med elegant, till exempel hur du bär en sjal till en aftonklänning, är det värt att välja enkla och beprövade lösningar, som att kasta sjalen över din halsringning och låta dess ändar hänga ner på ryggen. På så sätt ser du nonchalant och elegant ut.

hur man knyter en sjal till en klänning

Och hur knyter man en sjal till en klänning? T.ex. genom att kasta den över halsringningen och knyta båda ändarna baktill, medan de utstickande delarna får rinna ner försiktigt baktill, t.ex. under en frisyr. Många damer som inte vet hur man knyter en sjal till en klänning kan också välja den praktiska och alltid beprövade lösningen att lägga den halvvikta sjalen över halsen och knyta den vid halsringningen.

Hur bär man en sjal till en klänning? Hur kombinerar man färger och stilar?

Attknytaen sjal till en klänning är en sak, men minst lika viktigt är att kombinera rätt snitt och färger på sjalen och klänningen under. Alltså:

  • Till mörka och svarta klänningar är det en bra idé att matcha ljusa halsdukar med kontrasterande färger. Pastellfärger fungerar också bra;
  • Till ganska enkla och minimalistiska klänningar väljer du halsdukar med tydliga, stora mönster och i starka färger för att ge stilen karaktär;
  • För en viktig utflykt, t.ex. till teatern eller till ett bröllop, är det lämpligt att välja släta, eleganta halsdukar av högkvalitativt material, i dämpade färger och utan uttrycksfulla mönster.
hur man bär en sjal till en aftonklänning

När du vet hur du ska bära halsdukar till vardags och vid viktiga tillfällen – är det också värt att kolla var du kan köpa en halsduk som passar till din klänning och kolla in mönster och färger på de halsdukar som regerade på Paris modevecka i år. Parisiska kvinnor är sanna stilikoner och det är värt att ta intryck av dem när du letar efter den perfekta vardagslooken och för viktiga tillfällen. Den här säsongen ska du satsa på voluminösa, iögonfallande rutiga halsdukar med iögonfallande detaljer, t.ex. fransar. Detta gäller för damer i alla åldrar.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode