Vilken färg på brudklänningen ska man välja som gäst?

Vilken färg på brudklänningen ska man välja som gäst?

Bröllops- och mottagningsdagen brukar vara det viktigaste skedet i varje brudpars liv. Denna dag kräver långa och noggranna förberedelser, och planeringen av hur den ska se ut börjar ofta redan i unga år. För vem drömmer inte om att få tillbringa den vackraste dagen i sitt liv enligt sina långvariga planer?

Brudparet på bröllopet är alltid de viktigaste personerna – det är de som ska stå i centrum för alla gästers uppmärksamhet. Vilken färg ska du välja på din brudklänning för att inte överskugga dagens huvudperson på något sätt? Här är allt bröllopsgästerna bör veta om klädkoden!

Monokromt kontra kontroversiellt – de viktigaste reglerna

Att välja en klänning till ett bröllop är, tvärtemot vad det verkar, inte alls en lätt utmaning. Även om klädmarknaden erbjuder ett riktigt brett utbud av valmöjligheter, både när det gäller färger och typer av snitt – finns det några grundläggande regler som begränsar valmöjligheterna. Vilka färger på bröllopsklänningar är förbjudna och varför finns det en regel?

Vit klänningsfärg för bröllop – är det ett bra val?

Först och främst bör alla kvinnor som är inbjudna till ett bröllop avvisa färgen vit redan från början. Varför är det så? Svaret är mycket enkelt: vitt är reserverat för bruden. Det är hennes dag och hon är den som ska känna sig som stjärnan – en bjuden kvinnas val av vit klänning kan ses som ett stort misstag och oförskämt beteende mot de nygifta. Färger som ligger nära vitt kanske inte heller är rätt val – beige och ecru bör lämnas till bruden och hennes mamma, eftersom brudklänningar numera också finns i dessa färger.

Svart brudklänning – hit eller miss?

Och hur är det egentligen med svart? Är en svart brudklänning ett bra val? Visserligen är det fortfarande kontroversiellt att använda denna färg på en bröllopsfest, men under årens lopp har klädreglerna för svarta kläder definitivt luckrats upp. Om du ändå väljer att bära en svart klänning är det en bra idé att kontrastera den med subtila accessoarer. Guldsmycken, en färgglad handväska, kvällsmakeup eller guldfärgade eller röda klackar är alla lämpliga.

Vilka färger är trendiga för brudklänningar?

Bröllopsklänning för bröllopsmamman – de bästa valen

Medan bröllopsdagen och bröllopsmottagningen utan tvekan kommer att vara de viktigaste händelserna för de nygifta, är det värt att komma ihåg att bröllopsfestens föräldrar också upplever ett nytt skede i sina barns liv. Medan pappor inte har några större problem när det gäller att välja en outfit för bröllopet, har det täcka könet en mycket svårare uppgift. Vilken färg på mammas bröllopsklänning är bäst?

För en bröllopsmamma är kreationer i dämpade färger bäst. Här är de bästa färgvalen:

  • beige,
  • pastellfärger i blått, rosa och grönt,
  • grå,
  • lila,
  • korall,
  • rödbrun,
  • flaskgrönt.
Vilken färg på mammas brudklänning?

Att välja en kreation för vittnet – snitt och färg på klänningen för bröllopsmottagningen

Om det är en utmaning att välja en bröllopsklänning till bruden, så är det säkert lika svårt att välja en kreation till vittnet. Personen som är vittne på bröllopet är den näst viktigaste figuren, precis bakom bruden och brudgummen. Gästernas ögon kommer också att vara på henne, så processen att välja en skapelse kan pågå för evigt. Det är därför värt att känna till några viktiga detaljer som säkert kommer att göra det lättare för vittnet att välja den perfekta klänningen som passar för tillfället:

  • snittet är viktigt – vittnesklänningen ska ha en högtidlig, värdig karaktär. Istället för en elegant cocktailklänning är en längre aftonklänning ett mycket bättre val.
  • less is more – det räcker med en väl vald elegant klänning och fina smycken. Brudtärnan bör undvika djupa urringningar eller åtsittande klänningar.
  • färgen på klänningen beror vanligtvis på många faktorer – från ceremonins karaktär och brudparets planer, till den tid på året då bröllopet äger rum. Det är dock tillrådligt att undvika ljusa, intensiva färger som kan överskugga dagens huvudperson.
Färger på bröllopsklänningen

Färger och årstider, eller vilka är de trendiga färgerna för bröllopsklänningar?

När du väljer den perfekta outfiten för ditt bröllop är det värt att vara uppmärksam på vilken tid på året som ceremonin kommer att äga rum. Vilken färgpå klänningen passar bäst för ett bröllop på höstenoch vilka nyanser passar bäst på sommaren? Kommer en marinblå klänning för ett bröllop att fungera bra på vintern? Varje årstid är förknippad med helt olika färger. Under hela året finns det en guldklänning för bröllop – även om det inte är ett av de vanligaste valen, är det verkligen ingen brist på den på dansgolven.

Vårens och sommarens färger på bröllopsklänningen

Vårens och sommarens bröllop går ofta i pastellfärger. Då handlar det om ljusa nyanser av rosa, grönt och blått – rött och brunt är mindre vanligt.

Färger på klänningar för bröllop på hösten

Hösten är den årstid då mörkare klänningar ofta dominerar på bröllopets dansgolv: Flaskgrönt, vinrött eller marinblått är favoritfärgerna för höstfester.

Klänningsfärger för bröllop på vintern

På vintern väljer kvinnor oftast grå eller svarta nyanser, men det finns även dämpade röda och gröna färger.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode