Vilken klänning för en kort person? Vilket snitt och längd att välja?

Vilken klänning för en kort person? Vilket snitt och längd att välja?

Är du en kort kvinna och undrar vilken klänning som kommer att vara perfekt för dig? Det är ett bekymmer för många som ska gå på bröllop, bal eller nyårsafton. Det finns en uppfattning om att klänningar inte är gjorda för korta kvinnor. Detta är absolut nonsens. Du behöver bara välja rätt snitt och längd på klänningen för att optiskt förlänga din figur och lägga till några centimeter. I den här artikeln föreslår vi vilken klänningslängd du ska välja för en kort person och vilken klänningsskärning som fungerar bäst.

Vilken längd på klänningen för en kort person?

En av de viktigaste frågorna för korta kvinnor när de väljer en klänning är dess längd. Så vilken klänning ska du välja så att skapelsen inte ser tung ut? Det bästa valet för en kort person kommer att vara en miniklänning, som perfekt konturerar och förlänger benen. Denna typ av klänningslängd är perfekt för en utekväll med vänner och för en nyårsafton. För svalare kvällar är en sammetsklänning i rött eller rosa perfekt. Till vardags är en kort klänning med turtleneck eller krage ett bra alternativ.

vilken längd på klänning för en kort person

Vilka andra klänningslängder passar korta personer? Korta kvinnor kommer att se bra ut i luftiga, knälånga midiklänningar. För speciella tillfällen kan man välja en lång klänning, men då upp till anklarna. Om du väljer en sådan lång klänning är det lämpligt att satsa på en iögonfallande slits och höga stilettklackar, som på ett smart sätt lägger till några centimeter. Passar som sitter nära kroppen och optiskt förlänger den kommer att se bra ut.

Vilken klänning för en kort person?

När du väljer en klänning är det värt att återvända din uppmärksamhet på dess snitt. Många korta kvinnor står inför ett dilemma när det gäller vilken klänning man ska välja, så att den inte optiskt förkortar silhuetten. En A-linjemodell kommer att bli en hit. Det ger klänningen en timglasform och gör att silhuetten ser proportionell ut. För varmare dagar är en axelbandslös modell i en stark färg perfekt. En utsvängd fåll i ett lätt mönstrat tyg är också ett intressant val.

vilken klänning passar en kort person?

Om du letar efter en urringad klänning för ett speciellt tillfälle kan encocktailklänning med utsvängd nederdel och exponerade axlar vara det perfekta valet. Denna stil förlänger överkroppen samtidigt som axlarna blir smalare. Komplettera looken med nudefärgade stilettklackar för en benförlängande effekt. En flödande midiklänning är perfekt för en kort person på sommaren och ger lätthet och en feminin look. I kombination med stilett- eller kilskor kommer det att skapa ett tidlöst utseende.

Vilken klänning för en kort person med stor byst?

Om du har en stor byst och inte har höjden på en catwalkmodell kan det vara en utmaning att välja den perfekta klänningen. När du väljer en stil, var noga med att inte uppröra proportionerna i din figur. Om vi börjar med överdelen är det perfekta valet att välja en V-ringning. Denna skärning ser mycket feminin ut och fungerar bra med en stor byst. För formella tillfällen är det lämpligt för korta personer med stor byst att välja en klänning med en liten skärning i urringningen. Det är viktigt att komma ihåg att utöva måttlighet och anpassa skapelsen till lämpligt tillfälle.

vilken klänning för en kort person med stor byst

Och vad ska du välja för en bröllopsklänning för en kort person med stor byst? Ett bra alternativ skulle vara att välja en modell som skärs under bysten. Ett annat populärt val är en kuvertformad klänning gjord av lättviktigt material som betonar figuren och döljer en utskjutande mage. Komplettera looken med stilettklackar för att göra benen smalare och lägga till centimeter. När det gäller färger på klänningar är rött, svart eller marinblått de mest populära valen. Undvik flashiga mönster på klänningar och accessoarer som rosetter och en inbyggd topp.

Är en lång klänning för en kort person ett bra val?

Det finns en uppfattning om att långklänningar endast är reserverade för långa kvinnor. Om du är kort, har du inte råd med en maxiklänning? Det har du definitivt, se bara till att klänningen når ända upp till anklarna och har en vertikal slits. Ett bra val är att välja en off-the-shoulder-modell för att göra looken lätt och feminin. För att framhäva dina ben och lägga till centimeter, experimentera med asymmetriska klänningar med en längre rygg och kortare framsida.

vilken klänning för en kort person med mage

Korta personer bör undvika klänningar med dekorativa volanger och mönstrade tyger. Stora blommor och cirkulära mönster kan bredda silhuetten och överväldiga stylingen. Om du är kort bör du också undvika modeller som delar din silhuett i två delar, så det är bättre att undvika tvåfärgade klänningar och modeller med ett brett midjebälte.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode