Hur rengör jag lådan i min tvättmaskin?

Hur rengör jag lådan i min tvättmaskin?

Att städa ur tvättmaskinens låda kommer inte att vara en utmaning för dig om du lär dig dessa tips. Du kommer att hitta flera sätt att hantera smutsiga, igensatta eller mögliga pulverbehållare i din tvättmaskin. Från och med nu kommer tvättpulver och sköljmedel inte att vara ett problem för dig med en smutsig dispenser i din tvättmaskin!

Smuts i tvättmaskinens låda – var kommer det ifrån och hur undviker man det?

För det första blir den behållare som är avsedd för tvättmedel och sköljmedel i varje tvättmaskin smutsig. Vi har ingen kontroll över felaktig sköljning av tvättmedel från lådfacken, men vi kan enkelt uppdatera och rengöra dem. Detta bör göras regelbundet för att förhindra kalkavlagringar eller obehaglig mögelbildning.

Men om situationen går överstyr och mögel eller kalk byggs upp i tvättmaskinen kan vi förvänta oss problem med obehaglig lukt och till och med otvättade kläder.

hur man rengör pulverlådan i tvättmaskinen

Hur rengör jag tvättmaskinens pulverbehållare?

Se till att du har något att arbeta med den besvärliga smutsen först. Tillbehör som t.ex:

  • en svamp,
  • en liten och smal borste med ett längre skaft eller bara en gammal tandborste,
  • allrengöringsmedel eller annat rengöringsmedel,
  • ättika av livsmedelskvalitet,
  • bakpulver.

Hur tar jag bort pulverbehållaren från tvättmaskinen?

Ta försiktigt bort behållaren från tvättmaskinen varje gång innan du rengör den. Avlägsnandet varierar från en tvättmaskinsmodell till en annan: antingen genom att trycka på den karakteristiska knappen med fingret, eller genom att lyfta lådan något uppåt och lossa den från skenorna efter att den har dragits ut så långt som möjligt.

hur man tar bort lådan från tvättmaskinen

Varning: det är en god idé att koppla ur tvättmaskinen i förväg för att undvika oönskad elektrisk stöt. När lådan har tagits ut och noggrant undersökts från alla håll kan rengöringen påbörjas.

Rengöring av pulver- och vätskefacken i tvättmaskinens låda

Pulverbehållaren kan först sköljas under rinnande vatten; en del av smutsen bör försvinna av sig själv. För skrymslen och vrår och intorkat pulver rekommenderar vi att du använder en svamp och borste och, om nödvändigt, lite tvättmedel. När du har skrubbat i skrymslen och vrår, kom ihåg att skölja lådan noggrant för att avlägsna eventuell kvarvarande smuts och rengöringsmedel. Om smutsen inte lossnar lätt är det en bra idé att låta lådan stå i ett vattenbad i en timme.

Mögel och kalkavlagringar i tvättlådan

För envis kalk eller mögel som har samlats i pulver- eller tvättmedelslådan är en bra lösning våra mormödrars hemlagade rengöringsmetod. Gör en 1:1-lösning av vinäger och varmt vatten, tillsätt en tesked bakpulver och rör om, sänk sedan ner lådan helt i lösningen. Låt tvättmaskinsbehållaren ligga i ett sådant bad i minst en timme och fortsätt sedan att rengöra den försiktigt med en borste eller svamp för att ta bort eventuell kvarvarande smuts. Vid behov kan ett rengöringsmedel också användas.

hur man tar bort mögel från en tvättmaskinslåda

Tack vare sina svampdödande egenskaper lämnar vinäger och bakpulver inte bara inga spår av kalk, utan tar också bort oönskade svampar från där mögelblommor uppträder. Dessutom är denna metod helt säker och miljövänlig, eftersom vi inte behöver ytterligare tvättmedel.

Det sista steget till ren och väldoftande tvätt!

Innan du sätter den rena behållaren på plats, kontrollera om öppningen behöver fräschas upp. Om så är fallet, använd en svamp och tvättmedel för att ta bort smutsen och torka området torrt. Placera sedan försiktigt lådan i öppningen och njut av ren och väldoftande tvätt!

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus