Hur rengör jag min tvättmaskin med hemmagjorda metoder?

Hur rengör jag min tvättmaskin med hemmagjorda metoder?

Hur rengör man en tvättmaskin? Det är en fras som har hörts i många hem de senaste dagarna. Efter att ha låtit tvätten torka på balkonger och bakgårdar har ett stort antal människor insett att den obehagliga lukten av deras tvätt kanske inte beror på att tvätten har torkat inomhus för länge. Den troliga orsaken till att tvätten inte luktar eller luktar illa trots användning av sköljmedel kan vara en smutsig tvättmaskin. Lösningen på detta problem är huskurer för rengöring av tvättmaskinen.

Hur rengör jag min tvättmaskin?

Du kan rengöra din tvättmaskin antingen med köksrengöringsmedel som vinäger, soda eller citron, eller så kan du använda en professionell tvättmaskinsrengörare. När du rengör behöver du minst 2 mikrofiberdukar, en torr och en fuktig, en tandborste, öronsnäckor, diskmedel och en skål.

Nu när du vet vad du behöver för att rengöra tvättmaskinen är det värt att överväga hur man rengör tvättmaskinen från insidan. Till att börja med är det värt att ta bort kassetten från tvättmaskinen och placera den i en skål med vatten och vinäger. Nästa steg är att blötlägga en trasa i vatten- och vinägerblandningen och placera den i det område där kassetten togs bort från. Det är också en bra idé att hälla ut vattnet ur filtertanken, avlägsna alla fällningar och fasta partiklar, skölja den och lägga den i skålen där kassetten sitter.

vad man ska rengöra tvättmaskinen med

Fortsätt sedan med att rengöra filterområdet med en fuktig trasa, ta bort trasan från kassettområdet och rengör området noggrant med en tandborste. Torka därefter elementet genom att torka av det med en torr trasa. Nästa steg är att rengöra och torka kassetten och filtret och placera tillbaka dem på rätt plats och se till att filtret är väl stängt.

Hur rengör jag min tvättmaskin med ättika?

Tvättmaskinsättika ärutmärkt för rengöring av de delar av tvättmaskinen där kalk ansamlas, främst kassetten, kassettinloppet och tvättmaskinsluckan. Mindre smuts kan rengöras med en trasa som blötlagts med vatten och ättika. För tuffare fläckar är det en bra idé att göra ett grötomslag av en trasa som blötläggs i denna blandning och lämna den på fläcken i flera minuter.

Vinäger kan också vara svaret på frågan om hur man rengör tvättmaskinens trumma. Det är en bra idé att hälla ett glas vinäger i vätskeutrymmet i kassetten under det sista steget för rengöring av tvättmaskinen, vilket kommer att beskrivas nedan. Var försiktig med att rengöra tvättmaskinen med vinäger, särskilt inom flänsen, gummit kan reagera negativt med det och förlora sina elastiska egenskaper.

hur man rengör en tvättmaskin hemma

Hur rengör jag en tvättmaskin med bakpulver?

Om du vill rengöra din tvättmaskin med bakpulver, häll det i pulverplatsen och kör tvättprogrammet i 90 grader och lämna tvättmaskinen tom. Tack vare sodans egenskaper kan du få bort lukt och kalk från tvättmaskinen på detta sätt. För större fläckar kan du använda en pasta av vinäger och soda genom att blanda 10 matskedar vinäger och ett paket soda. Applicera pastan på smutsen i några tiotals minuter och tvätta bort den efteråt med en trasa som blötlagts i vatten.

Hur rengör jag gummit i tvättmaskinen?

Huskurer för rengöring av tvättmaskinen inkluderar också rengöring av gummidelarna i tvättmaskinen – inklusive kragen. För att göra detta kan du använda en mjuk trasa med en droppe diskmedel, det gör det lättare att rengöra och glida på elementet. När du rengör kragen är det viktigt att komma ihåg att den också har interna komponenter som vi ofta inte ser vid första anblicken.

hur man rengör en tvättmaskin från insidan

För att rengöra flänsens insida, flytta flänsen bort från trumman och torka långsamt av den med en trasa. Du kan rengöra de mindre åtkomliga delarna med hjälp av öronpinnar doppade i vatten, som tack vare sin storlek gör att du kan nå de minsta skrymslena och vrårna i apparaten.

Hur rengör jag en toppmatad tvättmaskin?

Rengöring av en toppmatad tvättmaskin skiljer sig inte från någon annan tvättmaskin, dessa modeller måste också rengöras med filter och tvättmedelskassett och sedan köra en tom tvättcykel för att noggrant rengöra tvättmaskinens trumma. Information om hur du tar bort kassetten i tvättmaskiner med denna laddningsmetod finns i bruksanvisningen för de specifika apparaterna – de är vanligtvis utmatningsbara.

Hur rengör jag min tvättmaskin med en diskmaskinstablett?

När du väljer vad du ska rengöra tvättmaskinen med inuti är det värt att satsa på diskmaskinstabletter eller tvättmaskinens rengöringskapslar. Detta är det sista steget i rengöringen av tvättmaskinen. När allt är på plats, lägg 2 disk- eller tvättmaskinskapslar i tvättmaskinen och ställ in ett tvättprogram på cirka 2 timmar vid en temperatur på cirka 90 grader.

Efter avslutat program lämnar du tvättmaskinen öppen, med kassetten utmatad, tills den är helt torr och fortsätter på samma sätt efter varje tvätt. Att rengöra din tvättmaskin med en diskmaskinstablett är säkert för den och rekommenderas av servicetekniker.

hur man rengör en tvättmaskins trumma

Så här rengör du en tvättmaskin hemma – steg för steg

  1. ta bort lådan och filtret från tvättmaskinen och blötlägg dem i en skål med varmt vatten och vinäger
  2. rengör området där filtret och lådan normalt är placerade med en mjuk trasa indränkt i vatten eller en pasta gjord av soda och vinäger
  3. torka det rengjorda området med en torr trasa
  4. placera tillbaka filtret och lådan på sina rätta platser
  5. rengör gummit (kragen) med en trasa och diskmedel
  6. kör tvättprogrammet i 90 grader, i en tom tvättmaskin, med hjälp av en diskmaskinstablett, soda och vinäger eller rengöringsmedel för tvättmaskiner
Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Hus