Hur klär man sig för en inflyttningsfest? Beprövade och testade stilar

Hur klär man sig för en inflyttningsfest? Beprövade och testade stilar

Seden att anordna en inflyttningsfest är fortfarande aktuell. Invigningsfesten har kanske en något annorlunda form än för några år sedan, men den är fortfarande mycket populär. Inbjudan till inflyttningsfesten kan gå ut till både familj och vänner. Hur klär man sig för en inflyttningsfest för att vara moderiktig, bekväm och lämplig för situationen?

Vad är en inflyttningsfest och när hålls den?

Vad är en inflyttningsfest? En inflyttningsfest är en fest som vanligtvis hålls på en ny bostadsort. Tillfället kan vara att man hyr ett hus, köper en lägenhet eller avslutar en renovering. Den här seden är väl ihågkommen av äldre generationer, när en ny lägenhet var en speciell händelse. Invigningsfesten hölls ofta precis efter att man fått nyckeln och ägde rum i lägenheten i dess råa skick. Det är så det fick sitt namn – i ett omöblerat hus satt gästerna bland annat på fönsterbrädorna.

inflyttningsfest när det är klart

Hur ser en inflyttningsfest ut idag, när hållsden? Nuförtiden är verkligheten något annorlunda och gästerna bjuds in “färdiga”. Men den gamla hederliga inflyttningsfesten i en tom lägenhet har fortfarande sina anhängare. Oavsett form är det vanligtvis en vänlig sammankomst i en avslappnad atmosfär. OK, så hur klär man sig för en inflyttningsfest?

Vad ska man ha på sig på en inflyttningsfest?

Kan en inflyttningsfest vara en formell tillställning? I slutändan beror det naturligtvis på värden. Han eller hon bör dock ge denna information direkt så att alla gäster har en chans att välja rätt stil för inflyttningsfesten. Klädkoden beror också på om festen hålls i ett färdigt, möblerat hus eller om en symbolisk “fönsterbräda” faktiskt kommer att användas som sittplats. I det första fallet kan klädseln vara avslappnad, till exempel med festplagg eller eleganta accessoarer.

Hur klär man sig för en infly ttningsfest i en interiör utan möbler eller till och med med oavslutade väggar eller golv? Svaret är: praktiskt och bekvämt. Det handlar inte om en arbetsoverall och hjälm, utan snarare om en lös, icke-restriktiv outfit, helst en som inte veckas och är lätt att tvätta. Hur ser en inflyttningsfest ut, vad ska man förbereda? Naturligtvis moderiktiga kläder, gott humör och en gåva till värden. Att ge en blygsam gåva under det första besöket i ett nytt hem är en mycket trevlig sed.

Vad ska man tänka på när man förbereder en outfit för en inflyttningsfest?

  • Stylingen bör vara lämplig för festens karaktär.
  • Kläderna ska vara moderiktiga, bekväma och praktiska.
  • Överdriv inte med utsmyckningar, men lägg till en festlig touch
  • Looken får inte förolämpa värden eller andra gäster

Styling med blus och byxor

Jeans är odödliga och pålitliga. En kombination av avslappnat och elegant, allt du behöver är rätt accessoarer. Blå jeans med raka ben passar perfekt till en grå jumper eller en röd paljettblus och röda stilettklackar. Toppen kan också vara mer sensuell, till exempel med en urringning baktill. En spräcklig blus är också ett bra alternativ.

vad du ska ha på dig på en inflyttningsfest

En intressant sillpartyoutfit kan också vara vanliga cigarettbyxor ihop med en funkig kavaj. Kavajen kan accentueras med guld- eller silverpiping eller färgglada applikationer. Praktiskt och trendigt är leggings med en längre jeansskjorta och ett dekorativt bälte.

Klä dig för en inflyttningsfest

När du planerar hur du ska klä dig för en inflyttningsfest får du inte glömma klänningen. Detta viktiga element i en kvinnas outfit är alltid på trend. Det är enkelt att matcha klänningen med accessoarer för att ge den lite extra stuns eller mjuka upp looken lite. Skärning och färg kan vara vad du vill, men det får inte vara för festligt, utmanande eller kvällsaktigt.

klänning för inflyttningsfest

Hur ska klänningen se ut påen inflyttningsfest? Om det är en frisinnad fest är den perfekta modellen en bekväm och modern träningsoverallsklänning. Den kan vara överdimensionerad, rörformad eller A-linjeformad. En cool idé för varmare dagar är en lång eterisk klänning i fina blommor, ihop med en katana i denim eller ramones i mocka. På vintern fungerar en enkel stickad klänning med lös polokrage i en grön eller honungsfärgad nyans bra.

Kjol med en smart skjorta

Hur klär man sig för en inflyttningsfest genom att välja en kjol? Att styla med en kjol ger dig också många alternativ. Om kjolen är mer formell är det värt att matcha den med en mindre formell “topp”, och vice versa. Det är ett roligt sätt att ge din outfit en helt ny look.

hur man klär sig för en inflyttningsfest

Om evenemanget är en inflyttningsfest, hur ska du klä dig för att känna dig modern och avslappnad? En maxikjol i beige nyanser är fortfarande trendigt, så det är värt att inkludera den i din outfit. En stor mängd volanger kan tonas ner med en svart, åtsittande jacka. En mörk knälång kjol kan piggas upp med en elegant pastellfärgad skjorta. En enkel honungsfärgad midikjol och en elegant marinblå skjorta med V-ringning är en bra kombination.

Vilka skor ska man välja till en inflyttningsfest?

Valet av skor beror på i vilken miljö festen äger rum. Om det är en inflyttningsfest i tofflor – problemet löst. Om det inte är det, handlar styling för en inflyttningsfest också om skor. Till jeans fungerar stilettklackar med spetsiga tår bra. De bör väljas så att de matchar färgen på överdelen eller accessoarerna. Om du vill ha det praktiskt och bekvämt kan du ersätta stilettklackarna med pumps eller stilettstövlar. Dessa skor kommer också att fungera bra med en maxikjol.

För en mer avslappnad outfit kan du bära platåskor. Ljusa sneakers med fina broderier passar bra till jeans eller en träningsoverallsklänning. Cowboystövlar har också kommit tillbaka i mode, som till och med är gjorda för veckade kjolar och långa klänningar.

styling för en inflyttningsfest

Moderiktiga accessoarer för inflyttningsfesten

När du vet vad du ska ha på dig på inflyttningsfesten är det dags för accessoarer. Den viktigaste av dessa är rätt handväska, som inte bara ska samordnas med den övergripande looken utan också vara praktisk och bekväm. Handväskor – njurväskor som fästs runt midjan – är ständigt populära. De passar bra till en ledig klänning och framhäver feminina former.

Ett annat vanligt val är kopplingsväskan, som perfekt accentuerar stylingen med jeans och klackskor. Matchande smycken framhäver sillklänningens karaktär på ett fantastiskt sätt. Du kan välja ett gammalt guldarmband som passar till en stickad klänning och cigarettbyxor. Ett stort hängsmycke framhäver en turtleneck, medan en fin kedja och örhängen är en matchande trio till en romantisk, lätt klänning. Bälten är på modet igen; de breda med resår och de fina med kedja. Pärlspännen och sidenband är mycket trendiga och passar till många looker.

Följ Kvinnans Värld på Google News! Håll dig uppdaterad! Följ

Kristina Eriksson

Se mer: Mode